Kamniške plavalke in plavalci uspešni tudi na tretjem državnem prvenstvu v sezoni

0
2217

Iza Videc dvakratna državna prvakinja med mlajšimi deklicami
V Celju je minuli vikend potekalo Moštveno in posamično državno prvenstvo za mlajše dečke in deklice. To prvenstvo je najmnožičnejše glede na kategorijo in je pokazatelj dela z najmlajšimi, po letnikih nastopajo deklice letnik 2007 in mlajše, ter dečki letnik 2006 in mlajši. Barve Plavalnega kluba Kamnik in glavnega sponzorja Calcita je zastopalo osem plavalcev in tri plavalke.

Pod vodstvom trenerja Miha Potočnika so nastopali; Iza Videc, Jaka Varga, Nik Peterlin, Rok Vejnovič in Marko Gabriel Končar. V skupini trenerja Jaka Podjeda pa so; Ivana Lukan, Maša Levec, Tevž Štupar, Luka Golob, Miha Justin in Tim Kolenko. Plavalke in plavalci so v skoraj vseh nastopih odplavali osebne rezultate!

Iza Videc je priplavala dva naslova državne prvakinje v disciplini hrbtno, na 100 in 200 metrski razdalji!
Na 50 metrov hrbtno je državna podprvakinja, osvojila je še tri bronaste medalje, na 100 in 200 metrov prsno ter na 200 metrov prosto.

Na stopničke sta se uvrstila še Jaka Varga, 2. mesto 200 metrov prsno in Rok Vejnovič, 2. mesto 400 metrov prosto, med mlajšimi letnik.

Tudi vsi ostali so odplavali odlično, Nik Peterlin je trikrat osvojil nehvaležno četrto mesto.

Najboljši rezultati:
1. mesto, Iza VIDEC, 100 in 200 metrov hrbtno
2. mesto, Iza VIDEC, 50 metrov hrbtno
2. mesto, Jaka VARGA, 200 metrov prsno
2. mesto, Rok VEJNOVIČ, 400 metrov prosto, mlajši letnik
3. mesto, Iza VIDEC, 100 in 200 metrov prsno, 200 metrov prosto
4. mesto, Nik PETERLIN, 200 in 400 metrov prosto, 200 metrov hrbtno
5. mesto, Nik PETERLIN, 100 metrov hrbtno
5. mesto, Marko Gabriel KONČAR, 100 metrov prsno, mlajši letnik
Odlično 6. mesto je v disciplini 4 x 50 metrov prosto osvojila štafeta v postavi Nik PETERLIN, Jaka VARGA, Marko Gabriel KONČAR, Rok VEJNOVIČ. Kako množična je udeležba pove tudi podatek, da je nastopilo 34 štafet.

Posebna pohvala gre trenerju Jaku Podjedu in njegovim varovancem, saj smo bili v začetku sezone, zaradi finančnih omejitev, primorani treninge 3. skupine iz Snovika prestaviti v Radovljico. Z vidika pogojev za trening je to pridobitev, s časovnega vidika pa velika obremenitev za otroke. Zato nas veseli, da so bili vsi, ki kljub selitvi vztrajajo, nagrajeni z osebnimi rekordi.

V moštveni konkurenci so med triintridesetimi klubi zasedli odlično 9. mesto. V »konkurenci« mest oziroma občin brez ustreznega pokritega bazena, pa Kamnik zaseda prvo mesto.

Sandi Uršič

Oglasno sporočilo