Največja investicija Občine Lukovica v njeni zgodovini

0
2030

27. februar 2018 sta direktor podjetja Marles Hiše, gospod Bogdan Božac in župan Občine Lukovica, gospod Matej Kotnik podpisala pogodbo o povečanju Osnovne Šole Janka Kersnika na Brdu. Največji projekt v obstoju Občine Lukovica je ocenjen na (prva, druga in tretja faza) okoli 6 milijonov evrov.

Direktor podjetja Marles hiše, gospod Bogdan Božac

Pri podpisu pogodbe so bili poleg Župana Občine Lukovica in direktorja podjetja Marles hiše prisotni še direktor občinske uprave občine Lukovica, gospod Stojan Majdič, svetovalec za javna naročila in gospodarske javne službe, gospod Primož Dežman, tehnični direktor podjetja Marles Hiše, gospod Janko Trebše ter predstavnik projektantov gospod Hojnik.

Župan Občine Lukovica, gospod Matej Kotnik

Projekt se bo izvajal v treh fazah. V prvi fazi se bo zgradila nova večnamenska športna dvorana, v naslednji fazi se bo obstoječa športna dvorana predelala v učilnice, v tretji fazi pa se bo povečala jedilnica, zgradili bodo dvonivojsko parkirišče in uredili okolico. Z deli se bo začelo praktično takoj, saj ima podjetje Marles hiše za zaključek prve faze na voljo le 360 dni. Več o samem projektu in potrebah šole si lahko preberete v članku na strani občine Lukovica: https://bit.ly/2GO1TJQ

O projektu povečanje Osnovne šole Janka Kersnika na Brdu nam je nekaj zanimivosti zaupal direktor podjetja Marles hiše, gospod Bogdan Božec, ki pravi: »Projekti takšne velikosti so v Sloveniji redki, trenutno zaključujemo montažo športne dvorane v Mokronogu, podpisali pa smo že pogodbo za izgradnjo prizidka na Osnovni šoli Ig. Projekte takšne velikosti večinoma izvajamo v tujini, ravno pred kratkim smo zaključili milijonski projekt v Švici. Treba je vedeti, da takšen projekt kot je vaša športna dvorana ni majhen zalogaj, tudi za Marles hiše, že samo projektiranje je zahtevno, kaj šele izgradnja nizko energetskega objekta takšne velikosti. Osnova bo lesena, 70 odstotkov izolacijskih materialov bo iz obnovljivih virov, v stenah bo skoraj 40 centimetrov izolacije, objekt bo visoko energetsko varčen, brez emisijski in bo kot tak zadostoval vsem kriterijem za pridobitev nepovratnih sredstev EKO sklada v višini 800.000 eurov.«

V tem trenutku se za podobne projekte odloča več Občin, med drugim tudi v bližnjem Mengšu, razlog je, da se v naslednjem letu ne bo več mogoče potegovati za sredstva EKO sklada, saj bo način gradnje, ki se ga bo izvajala na Brdu v naslednjem letu za javne zgradbe že obvezen in tako ne bo več deležen sredstev za nizko energetske objekte.

Vir: Občina Lukovica

Oglasno sporočilo