Pasovno državno prvenstvo v judu: 4 tekmovalci in 4 stopničke

0
2122

V nedeljo, 4.3.2018 je v Kopru potekalo pasovno državno prvenstvo v judu, katerega se je udeležil tudi Judo klub Komenda. Med začetnimi – belimi pasovi se je boril Saša Ristić, ki je v judu nastopil prvič, vseeno pa mu je še kako prav prišlo borilno znanje iz sorodne veščine – brazilskega ju-jitsa. Svoj prvi nastop je zaključil brez ene same izgubljene borbe in stopil na najvišjo stopničko. Pohvali se lahko ne samo z zmago, ampak tudi s kar dvema ipponoma (takojšna zmaga – met nasprotnika na hrbet). S prvim mestom je osvojil rumeni pas – 7.kyu.

levo zgoraj-Saša Ristić, desno zgoraj-Nik Cimprič, levo spodaj-Katarina Kumer, desno spodaj-Tina Vavpetič

Med rumenimi pasovi sta se borila Kamničanka Tina Vavpetič in Domžalčan Nik Cimprič. Oba sta osvojila bronasto odličje. Tudi za Nika je bil to prvi nastop na judo tekmovanju in je resnično pokazal odlične borbe, videlo pa se je, da mu manjka izkušenj, katere bo pridobil na prihodnjih treningih in borbah.

Katarina Kumer je pokazala velik napredek in v konkurenci modrih pasov po napeti, kar 4 minutni polfinalni borbi premagala tekmovalko s Ptuja in se prebila v finale, kjer je z nekoliko manj kondicije uspešno obvladovala nasprotnico, nato pa se ji je ponesrečil met in je ostala ujeta v končnem prijemu. Z osvojenim 2. mestom je za las zgrešila rjavi pas – 1.kyu, a smo prepričani, da ga bo kmalu osvojila.

Vsi tekmovalci so se odlično borili, glede na to, da so nekateri začeli trenirati šele letos, v novo zasnovani skupini judo in samoobramba za odrasle. Pohvale gredo tudi izkušenim trenerjem, ki so tekmovalce v kratkem času uspeli pripeljati do tako dobrih uvrstitev na državni ravni.

Boštjan Veinhandl

Oglasno sporočilo