Podelitev priznanj najuspešnejšim športnikom Občine Mengeš v letu 2017

0
2092
V marcu je v Kulturnem domu Mengeš potekala podelitev priznanj najuspešnejšim športnikom Občine Mengeš v letu 2017. Priznanja so dobili vsi športniki, ki imajo prebivališče v občini Mengeš in so člani društev s sedežem v Občini Mengeš, in so v letu 2017 osvojili zlato, srebrno ali bronasto medaljo na državnem, evropskem, svetovnem prvenstvu ali olimpijadi. Skupno je bilo podeljenih kar 54 priznanj, v različnih starostnih skupinah, od U7 do mladincev in v različnih disciplinah, tudi tokrat so bili najštevilčnejši športniki Športnega društva Partizan. Podelitev priznanja je bila razdeljena v sklope, ki so jih s športnimi točkami prekinile plesalke AIA – Mladinskega centra Mengeš in člani Športnega društva Sonkal iz Mengša. Moderator prireditve je bil Anže Bašelj, ki je s prisotnimi delil zanimive izkušnje z Olimpijade v Pjongčangu.
Uvodoma je Anže Bašelj pozdravil vse prisotne in jih povabil, da si ogledajo plesno točko plesalk iz AIA – Mladinskega centra Mengeš. Po plesni točki je sledil kratke nagovor župana Občine Mengeš, Franca Jeriča: »Vsem športnikom, ki ste danes tukaj čestitam za vztrajnost in trdo delo ter vam želim veliko uspehov tudi v prihodnje.«
Sledil je prvi sklop podelitev priznanja za najboljše športnike Občine Mengeš v letu 2017. Moderator je na oder povabil najbolj uspešne športnike Šahovskega društva Mengeš Trzin. Člani društva Domen Tisaj, Jakob Vid Štruklec, Jan Ocepek In Tilen Tisaj so kot šahovska ekipa OŠ Mengeš v Dravogradu osvojili odlično 3. mesto na ekipnem osnovnošolskem državnem prvenstvu v pospešenem šahu za fante do 15 let. Posebej je bil predstavljen tudi kapetan ekipe Domen Tisaj, ki je v letu 2017 na državnih prvenstvih osvojil naslov državnega prvaka ter dve drugi in eno tretje mesto.
Priznanje najuspešnejšega športnika leta 2017 je prejel tudi Nik Purnat član judo Kluba Bežigrad, ki je postal državni prvak in poklani zmagovalec.
Posebej je bila izpostavljena tudi edina gorska kolesarka na prireditvi, Eva Jagodič, članica Calcite bilke team Kamnik, ki je v letu 2017 državna prvakinja v MTB vzponu.
Priznanje pa sta prejela še dva kolesarja Kolesarskega društva Mengeš, Katja Jeretina za naslov državne prvakinje v kriterijski vožnji in drugo mesto v cestni vožnji. Bila je tudi udeleženka Evropskega prvenstva na Danskem. Katja je bila na prvi tekmi v Italiji, zato je priznanje prevzela mami Saša. Priznanje je za dva naslova državnega prvaka, en naslov podprvaka, dve zlati in eno srebrno medaljo je prejel tudi Marko Jeretina. Zmagal pa je tudi v skupnem seštevku na mednarodnih dirkah za Pokal Alpe Adria. Marko je bil tudi udeleženec olimpijskega festivala mladih na Madžarskem.
Med najboljšimi športniki so bili tudi člani PGD Loka pri Mengšu, Matic Lipovšek, Marko Mali in Maj Purnat, ki so bili v letu 2017 v gasilski orientaciji državni prvaki.
Številčna je bila tudi skupina športnikov Smučarskega skakalnega kluba Mengeš, ki so bili med najboljšimi na mednarodnem tekmovanju Alpe Adria in v pokalu COKCTA, Gal Sedmak med dečki do 7 let, Jaka Perne in Erik Tomažič med dečki do 8 let, Alen Pestotnik med dečki in Živa Andrič med deklicami do 9 let, Miha Hočevar, Timo Šimnovec in Tit Voranc Božič med dečki do 10 let, Nik Bergant Smerajc in Benjamin Bedrač med dečki do 11 let, Taj Ekart med dečki do 14 let in Leon Šarc med člani, Teodor Igor Herbstritt pa za uspeh na tekmovanju Schuler Grand Prix Rupolding.
Sledila je predstavitev Športnega društva Sonkal iz Mengša in drugi sklop podelitev.
V drugem sklopu so priznanja prejeli športniki Športnega društva Partizan, kar 22 njihovih članov je za državne in mednarodne uspehe prejelo priznanja za najboljše športnike Občine Mengeš v letu 2047. Med njimi so Aljaž Frelih, Aljaž Goltnik, Ana Peterlin, Ana Tofant, Andraž Avbelj, David Grad, David Orešnik, Dejan Jokič, Eva Šobar, Gaja Kobetič, Katarina Stražar, Klemen Jazbič, Luka Jokič, Luka Trtnik, Maj Guček, Mark Šporar, Nejc Erjavec, Neža Žun Pogačar, Nika Kobetič, Tara Kobetič, Tim Pavli in Vita Kobetič.
Med člani Športnega društva Sonkal Mengeš, ki so za uspehe na državnih prvenstvih in mednarodnih tekmovanjih prejeli priznanja za najboljše športnike Občine Mengeš v letu 2017, pa so bili Arnej Plos, David Ficko, Ron Janežič, Kristina Momčilov, Gašper Gal Zevnik, Stefan Zarić;, Dejan Zarić; in Smole Jan.
Na koncu se je župan zahvalil vsem športnikom in jim zaželel veliko športnih uspehov, včasih potrebne športne sreče, tudi v letu 2018.
Besedilo: Tina Drolc
Fotografije. Mateja Štrajhar
Oglasno sporočilo