Košarkarji OŠ Domžale med najboljše 4 v Sloveniji, OŠ Rodica in OŠ Mengeš pot šele začenjata

0
3275
Starejši učenci OŠ Domžale, fantje rojeni leta 2003 in mlajši, so se uvrstili med najboljše štiri košarkarske šole v Sloveniji v tekmovanju Košarkarski Superšolar in tako ponovili dosežek generacij 1998 ter 1999. Svojo pot v tekmovanju mlajših učencev (2005 in mlajši) pa začenjajo tudi prvo- in drugouvrščeni s področnega prvenstva, košarkarji OŠ Rodica ter OŠ Mengeš.
David Savić, OŠ Domžale
Domžalčani so polfinalni turnir oz. finale divizije vzhod igrali v Šoštanju, kjer so poleg domžalske šole in domače OŠ Karla Destovnika-Kajuha, nastopili še košarkarji OŠ Podčetrtek in OŠ Poljčane. Prvi dve tekmi turnirja pravzaprav nista tako pomembni kot drugi, ko se križno srečata zmagovalec in poraženec prvih dveh obračunov. Zmagovalca tretje in četrte tekme pa se nato uvrstita na zaključni turnir. Varovanci trenerjev Luke Trojanška in Mihe Belšaka so najprej v tesni končnici ugnali domačine (47:44), v drugi tekmi pa so bili nato prepričljivo boljši še od OŠ Poljčane (61:31) in tako ponovili lanski dosežek mlajših učencev ter dosežek generacij 1998 in 1999, ki so tekmovanje prav tako končali med najboljšimi štirimi v Sloveniji. Finalni turnir, kamor so se z zmago v zadnji tekmi dneva nad Podčetrtkom uvrstili tudi domači košarkarji, bo predvidoma v začetku aprila.
OŠ Domžale, starejši učenci
S področnim prvenstvom, ki zajema šolske okoliše Medvod, Kamnika in Domžal, pa so končali tudi mlajši učenci. Ko so po najboljši dve šoli omenjenih treh regij odigrale svoje medsebojne obračune, je bil na vrsti finalni turnir v Športni dvorani Domžale. V polfinalu smo spremljali pare OŠ Mengeš – OŠ Pirniče ter OŠ Rodica – OŠ Toma Brejca, malce več znanja in sreče pa sta imeli obe domžalski šoli, ki sta se zasluženo uvrstili v finale. Tako smo spremljali ponovitev dramatičnega finala občinskega prvenstva, v katerem so bili uspešnejši Mengšani, tokrat pa so se vloge obrnile. V super tekmi, polni polni preobratov ter lepih potez, so se na koncu veselili učenci OŠ Rodica, ki so slavili s 45:39.
Z uvrstitvijo v finale pa sta si obe ekipi prislužili tudi nadaljevanje tekmovanja na državnem nivoju Košarkarskega Superšolarja. Četrtfinalna turnirja fante čakata že prihodnji teden.
(foto: Gašper Papež)
Oglasno sporočilo