Mladinci drugo leto zapored najboljši v Sloveniji!

0
1902
Players of Helios Suns celebrate National U-19 Boys Championship Title after victory in the Final basketball match between Krka and Helios Suns in Novo mesto, Slovenia on March 25, 2018
Mladinska ekipa Helios Suns je ponovila uspeh lanske generacije in z zmago v finalu proti Krki (63:48) prišla do naslova državnih prvakov pri fantih do 19 let! V najboljšo peterko zaključnega turnirja sta bila izbrana Nejc Klavžar in Alexander Shashkov, slednji pa je postal tudi MVP turnirja.

Finalni obračun so Domžalčani silovito odprli in že po nekaj minutah vodili z 9:2, seveda pa se domači Novomeščani niso mislili kar predati, tako da smo kaj hitro spremljali izenačen prvi polčas, na glavni odmor pa so s točko prednosti odšli Sunsi (32:31). Tekma se je prelomila v tretji četrtini, ki so jo domžalski košarkarji, tudi še aktualni mladinski državni prvaki z generacijo 1998 in ml., dobili z 21:10 oz. so znotraj četrtine prišli celo do delnih 18:1. Domači so sicer še poskušali s preobratom, a so jim kmalu pošle moči, Sunsi pa so z odlično obrambo, ki je v drugem polčasu prejela zgolj 17 točk, prišli do ponovitve lanskega uspeha in ponovne osvojitve naslova mladinskih prvakov.

Semafor je na koncu kazal 63:48, največ točk pa je na domžalski strani prispeval Alexander Shashkov, ki je 19 točkam dodal še 16 skokov, spet pa je bil raznovrsten kapetan Nejc Klavžar, ki je tekmo končal s 13 točkami, 9 skoki in 6 podajami. Oba sta bila izbrana tudi v najboljšo peterko turnirja, Saša pa je bil tudi MVP zaključnih bojev mladinskega prvenstva. Dodajmo, da je do 3. mesta na koncu prišla ekipa ECE Triglav Kranj, ki je v boju za bron ugnala KOŠ Primorsko s 65:60.

Nejc Klavžar, Helios Suns: “Glede na to, da letos nismo nič trenirali skupaj, saj smo razdeljeni med mladinski in članski pogon, in se zgolj dobivali ob nedeljah za mladinske tekme, je tale končni uspeh še toliko večji. Vesel sem, da nam je, potem ko v četrtfinalu in polfinalu nismo bili tako prepričljivi, uspelo v finalu pokazati pravi obraz ter predvsem z dobro igro v obrambi priti do želenega naslova. Na tem mestu bi se rad iskreno zahvalil vsem trenerjem za opravljeno delo v preteklih letih ter seveda Dejanu, Juretu in Janezu za tole letošnjo zgodbo. Hvala tudi staršem in ostalim navijačem za odlično podporo skozi leto in na zaključnem turnirju v Novem mestu. Bo pa treba kar še trdo delat dalje, naša košarkarska zgodba se s tem ne zaključuje.”

Dejan Čikić, trener Helios Suns: “Izvrsten zaključek sezone in turnirja za naše fante, lahko samo rečem, da sem na njih izredno ponosen. V štirih dneh so odigrali tri vrhunske in predvsem težke tekme, tole zdaj pa je samo še pika na i. Pohvale gredo mojemu trenerskemu štabu z Juretom Prinčičem in Janezom Konjarjem ter ostalim trenerjem v klubu, ki so in še delajo s temi fanti, ter tudi članskemu štabu, na čelu z Jovanom Beaderjem, ki tem fantom tudi na članskem nivoju ponuja ogromno priložnosti. Čestitke vsem skupaj še enkrat, sam pa sem lahko samo zadovoljen, da delam v tako urejenem okolju, z izdelano vizijo, in upam, da bo tak rezultat le ena lepa popotnica za nadaljnje delo.”

Generacija 1999 in mlajši je tako dopolnila bero svojih medalj v mlajših starostnih kategorijah. Pri pionirjih so bili 2. v Sloveniji, med kadeti so osvojili bron, najboljše pa so prihranili za konec in svoj mladinski staž končali z zasluženo zlato medaljo okoli vratu. Še lepše pa je kar nekaj teh fantov videti tudi že v članskem pogonu kluba, kar je seveda tudi končni cilj mladinskega pogona.

U19 1. SKL, finalni turnir (Novo mesto, 22. – 25. 3. 2018)

FINALE

Krka – Helios Suns A 48:63 (18:15, 13:17, 10:21, 7:10)

Helios Suns: Trojanšek, Tajher 6, Strel 8, Klavžar 13 (9 skokov, 6 podaj), Štih, Leben, Grmek 1, Maček 10 (6 skokov), Rener, Jogan 6 (3 skoki), Shashkov 19 (16 skokov)

TEKMA ZA 3. MESTO

KOŠ Primorska – ECE Triglav 60:65 (19:19, 13:11, 15:14, 13:21)

Najkoristnejši košarkar: Alexander Shashkov (Helios Suns)

Najboljša peterka: Tim Sočak (ECE Triglav), Nejc Klavžar (Helios Suns), Gregor Glas (KOŠ Primorska), Miha Škedelj (Krka), Alexander Shashkov (Helios Suns)

Najboljši strelec: Tim Sočak (ECE Triglav)

 

Oglasno sporočilo