Dve zmagi nad Cerkljami v petih dneh

0
1568

Radomljanke so se pretekli teden dvakrat pomerile s Cerkljankami. Najprej so v sredo v polfinalu pokala slavile z 10-0, v nedeljo pa so v gosteh slavile še z 0-5. Radomljanke tako s tekmo manj na drugem mestu zaostajajo za točko za Pomurjem, že v nedeljo pa bodo imele priložnost, da se po tekmi z Ankaranom spet zavihtijo na prvo mesto.

V sredo je bila najbolj razpoložena Zala Kuštrin, ki je dosegla štiri zadetke, dva sta prispevali Ana Milović in Karmen Ulbin, po enkrat pa sta zadeli Zala Vindišar in Barbara Kralj. Zadnje tri so bile tudi strelsko razpoložene v nedeljo. Nedeljska tekma je ponudila podobno sliko, kot sredina, saj so bile Radomljanke dominantnejše na igrišču. Proti vratom Eve Kovač so sprožile lepo število strelov, a streli Karmen Ulbin, Lane Golob, Zale Kuštrin in Lare Klopčič bodisi niso bili natančni ali pa so končali za golom.

Do spremembe rezultata je prišlo v 21. minuti, ko je slabo izbijanje domače vratarke izkoristila Zala Vindišar in žogo poslala v mrežo. Šest minut kasneje pa se je svojega prvega zadetka na tekmi veselila še Karmen Ulbin, ki je zadela s strelom z leve strani znotraj kazenskega prostora. V prvem delu igre so gledalci videli še kar nekaj strelov rumenih, nenatančne so bile Karmen Ulbin, Zala Vindišar in Zala Kuštrin, pri strelih Izabele Križaj, Barbare Kralj in Katarine Gadnik pa je bila vratarka Eva Kovač na mestu.

Po štirih minutah nadaljevanja se je med strelke vpisala še Izabela Križaj, ki je unovčila podajo Karmen Ulbin v prostor, slednja pa se je štiri minute kasneje še drugič vpisala med strelke. Končni rezultat je v 87. minuti postavila Barbara Kralj, ki je tako dosegla še štirinajsti gol v sezoni. Zmaga bi bila lahko še višja, a je veselje Katarini Jagarinec preprečila prečka, Larisi Žejen pa vratnica.

Izabela Križaj, ki je na tekmi dosegla svoj tretji zadetek v sezoni, je po tekmi povedala: “Glede na to, da smo s Cerkljam igrale tekmo že v sredo, so domače igralke vedele, kako se morajo postaviti proti nam. Zapirale so prostore, ki smo jih na prejšnji tekmi izkoristile, zato je bilo nekoliko težje, kot zadnjič. Igrišče je bilo precej trdo, pa tudi vročina nam ni šla na roko. Vseeno pa smo se ob pravih trenutkih znašle na pravem mestu in izkoristile svoje priložnosti. Lahko bi dosegle še kak zadetek več, ampak sem zadovoljna z rezultatom. Prva dva zadetka smo dosegle nekoliko srečno, po napakah domače vratarke, nato pa se nam je odprlo.” Redni del prvenstva se bliža koncu, pred Radomljankami je še gostovanje v Ankaranu. Ali igralkam že uhajajo misli k zadnjim trem tekmam? “Najprej moramo premagati Ankaran, nato pa bomo razmišljale naprej. O zadnjih treh tekmah še ne razmišljamo, gremo iz tekme v tekmo. Počasi in s trezno glavo.” je za konec povedala Izabela.

17. krog slovenske ženske nogometne lige,
Nogometni center Velesovo

ŽNK Cerklje – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 0-5 (0-2)
Gledalcev: 40
Strelke: Vindišar 21., Ulbin 27., 53., Križaj 49., Kralj 87.
Opomin: Kralj.
Sodniki: Tanja Subotič (glavna sodnica), Helena Buh, Tomaž Pirman (pomočnika).
Delegat: Primož Arhar.

ŽNK Cerklje: Kovač, Jelovšek, Ternik, Rogelj (Sajovic 66.), Mikolič, Mazi, Kozar (K), Rozman (Arvaj 57.), Potočnik, trdina, Smolnikar (Slemc 53.). Na klopi: Kondić, Andonov. Trener: Primož Štrajhar.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Božič, Klopčič (žejen 63.), Vrhovnik (K), jerina, Golob (Čagran 63.), Gadnik, Vindišar (Jagarinec) 78.), Križaj, Kralj, Ulbin, Kuštrin (Kumer 46.). Trener: Gregor Mohar.

Oglasno sporočilo