Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 30. 4. do 5. 5. 2018

0
2474

30. 4. 2018
ODVZEM MOTORNEGA VOZILA V IHANU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o odvzemu motornega vozila v Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je mladoletni osumljeni iz ne ograjenega dvorišča v Ihanu vzel tam parkiran, neregistriran, moped in se z njim odpeljal. Oškodovanec je istega dne v Ihanu dobil svoj zgoraj opisani moped nazaj, saj je med vožnjo opazil mladoletnega osumljenca kako se je slednji z njim zapeljal za objekt v Ihanu, ga tam pustil in s kraja zbežal. Z opisanim je
mladoletni osumljenec lastnika oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti bodo zoper mladoletnega osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

30. 4. 2018
ZASEG KOLESA Z MOTORJEM NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so imeli v Radomljah v postopku voznika kolesa z motorjem, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako pa na glavi ni imel pripete homologirane zaščitne motoristične čelade. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bilo kolo z motorjem zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

1. 5. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V KRTINI
Policisti PP Domžale so imeli v Krtini v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,78 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

1. 5. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V KRAŠCAH
Policisti PP Domžale so imeli v Krašcah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,96 mg/l).
Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

2. 5. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V KRAŠCAH
Policisti PP Domžale so imeli v Krašcah v postopku voznika kolesa z motorjem, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,80 mg/l), prav tako pa na glavi ni imel pripete homologirane zaščitne motoristične čelade. Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

2. 5. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V SPODNJEM TUŠTANJU
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

2. 5. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V ZALOGU POD SVETO TROJICO, ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH
CESTNEGA PROMETA V LUKOVICI IN KAZNIVO DEJANJE »PREPREČITEV URADNEGA DEJANJA ALI MAŠČEVANJE URADNI OSEBI«
Policisti PP Domžale so imeli v Zalogu pod Sveto Trojico v postopku voznika začetnika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,48 mg/l). Vozniku začetniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. V nadaljevanju so policisti voznika začetnika osebnega avtomobila imeli ponovno v postopku v Lukovici, saj je le ta kljub prepovedi nadaljnje vožnje z vožnjo osebnega avtomobila nadaljeval. Na kraju se je voznik začetnik postopku policistov uprl in v nadaljevanju udaril policista, zaradi česar so policisti zoper njega uporabili prisilna sredstva. Med postopkom je voznik začetnik policistom grozil, prav tako pa je grozil s samomorom. Delavci ZD Domžale z dežurno zdravnico so na kraju po pogovoru z voznikom začetnikom zoper njega odredili hospitalizacijo, pri čemer je bila delavcem ZD Domžale s strani policistov nudena asistenca. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa je bil vozniku začetniku zasežen njegov osebni avtomobil, kateri je bil s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika začetnika zaradi kršitev določil Zakona o varnosti cestnega prometa podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, prav tako pa bo zoper njega na pristojno tožilstvo podana tudi kazenska ovadba.

2. 5. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V SPODNJEM TUŠTANJU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Spodnjem Tuštanju. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl balkonska vrata, ter tako prišel v notranjost stanovanjske hiše, iz katere je odtujil zlatnino. Z navedenim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 3.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 5. 2018
VLOM V GARAŽO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v garažo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata garaže, ter tako prišel v njeno notranjost, od koder je odtujil tri kolesa (starejše cestno moško kolo, otroško kolo znamke Scott in električno kolo znamke Apollo). Z navedenim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 5. 2018
PRIDRŽANJE PO 109/II ČLENU ZAKONA O PREKRŠKIH V IHANU
Policisti PP Domžale so bili s strani občana obveščeni o vlomu v garažo v Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je bližnji sorodnik vlomil v garažo, katera je last njegove hčere. V času postopka na kraju je storilec v vinjenem stanju žalil svoje sorodnike. Ker se slednji kljub ukazom policistov na kraju ni umiril in je s kršitvami nadaljeval, mu je bila na podlagi 109/II člena Zakona o prekrških odvzeta prostost in zoper njega odrejeno pridržanje. Zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru je bil storilcu izdan plačilni nalog, glede vloma v garažo pa so bili zgoraj navedeni napoteni na pristojne službe.

4. 5. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOBU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Dobu. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca na vzvod, skozi zadnja vrata hiše, vlomila v notranjost le te in iz nje odtujila gotovino, spominske bankovce in kovance. Po opisanem sta bila neznan storilca, pri zapuščanju kraja, opažena s strani občanov. Z navedenim dejanjem sta neznana storilca  lastnika oškodovala za okoli 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega
nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 5. 2018
ZASEG MOTORNEGA KOLESA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V IMENJAH
Policisti PP Domžale so imeli v Imenjah v postopku mladoletnega voznika neregistriranega motornega kolesa, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bilo motorno kolo zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Po postopku na kraju je bil mladoletnik predan zakoniti zastopnici. Policisti bodo zoper mladoletnega voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo