Zmaga v Ankaranu za najboljše izhodišče

0
1801

Nogometašice v SŽNL so odigrale še zadnji krog rednega dela prvenstva, Radomljanke pa se iz Ankarana vračajo z zmago. Domačinke so premagale z 1:3, za rumene pa so zadele Kaja Jerina, Ana Milović in Katarina Gadnik. Z zmago so potrdile prvo mesto pred zadnjimi tremi tekmami, kar jim prinaša domači tekmi s Pomurjem in Olimpijo, gostovale pa bodo pri Krimu.

Radomljanke so se v Ankaran odpravile brez kaznovane Barbare Kralj, ki je do te tekme zaigrala na prav vseh ligaških tekmah za ŽNK Radomlje, trenutno pa je tudi najboljša strelka rumenih s štirinajstimi zadetki. Radomljanke je v vodstvo popeljala Kaja Jerina v 11. minuti, ko je zadela iz razdalje z leve strani.

Pred in po zadetku Jerine so si rumene pripravile veliko število strelov, a žoga ni in ni hotela v gol. Streli so bili nenatančni, nekajkrat pa se je s posredovanji izkazala domača vratarka Melania Pasar, drugo veselje Kaje Jerine pa je preprečila vratnica. Domače so na priložnosti prežale iz protinapadov, a vratarka Pia Božič ni imela pravega dela.

tl_files/news_images/news_images_clanice/7.5.2018_Eva_Ana.jpg

Tudi v drugem polčasu so prevladovale rumene, žoga pa je po nekaj strelih le našla pot v mrežo v 57. minuti, ko je po podaji Katarine Gadnik zadela Ana Milović. Prva je nato v 71. minuti s prostega strela s 25 metrov zadela še petič v sezoni. Dve minuti po tretjem zadetku Radomljank je končni rezultat postavila Tina Paliska, ki je zadela po kotu in odbiti žogi.

Radomljanke so na tekmi prišle do enaintridesetih strelov proti vratom Melanie Pasar, a so bili njihovi streli večinoma nenatančni. V naslednjem krogu pa bodo v radomeljskem Športnem parku odigrale tekmo proti tretjeuvrščenemu Pomurju, ki bo na sporedu to nedeljo ob 17.30.

tl_files/news_images/news_images_clanice/7.5.2018_Bala_gol.jpg

18. krog ženske nogometne lige Slovenije,
ŠRC Ankaran

ŽNK Ankaran – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 1-3 (0-1)

Gledalcev: 40
Strelke: Paliska 73.; Jerina 11., Milović 57., Gadnik 71.
Sodniki: Mediha Durić (glavna sodnica), Mitja Jonke, Helena Primec (pomočnika).
Delegat: Žarko Vidali.

ŽNK Ankaran: M. Pasar, Jurešić (Germek 65.), Sterzai (Pšaker 49.), Bellian, P. Pasar (K), Čepak, Bužan, Cerne, Paliska, Piuca (Kiralj 46.), Piciga. Trener: Miha Gaberc.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Božič, Vrhovnik (K), Kuštrin (Milović 46.), Gadnik, Vindišar, Kumalić (Vodušek 46.), Ulbin, Jerina, Shaqiri (Križaj 46.) (Čagran70.), Klopčič, Golob. Na klopi: Žejen, Jagarinec. Trener: Gregor Mohar.

A.S.
Foto: Rok Zore

Oglasno sporočilo