» Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poskusu«

0
2669

Tako se glasi slogan specialno-olimpijskega gibanja, ki danes odzvanja v srcih vseh udeležencev 25. regijskih iger Specialne olimpijade Slovenije gorenjske regije. Osnovni šoli s prilagojenim programom, OŠ Roje, Domžale in OŠ 27. julij, Kamnik sta letos prevzeli organizacijo iger, na katerih tekmujejo športniki z motnjo v duševnem razvoju, ki so vključeni v šole za usposabljanje in društva za varstvo.

Pomerili so se v atletiki, elementih košarke in namiznega tenisa. Igre so potekale na domžalskem stadionu in v telovadnici OŠ Roje. Tekmovanje je imel poleg tekmovalnega tudi socializacijski pomen, saj ima zabavni program, ki sledi tekmovanju enako težo kot tekmovalni. Sodelovalo je 200 tekmovalcev in 75 spremljevalcev, vključeni so bili tudi delavci obeh šol.

Spodbudne besede sta tekmovalcem izrekla tudi podžupanja Občine Domžale mag. Renata Kosec in podžupan Občine Kamnik Matej Slapar. »Dobrodošli v Domžalah, prostoru zadovoljnih ljudi. Veseli me, da danes vidim mlade zadovoljne obraze, ki se boste pomerili v različnih športnih aktivnostih. Prav vsi boste danes zmagovalci, saj je važno sodelovati in se truditi po svojih najboljših močeh. Lahko ste ponosni nase, na svoj pogum in željo, da sodelujete, da premagate ovire…mi smo vsekakor več kot ponosni na vsakega izmed vas. Zato vam že v naprej iskreno čestitam in vam želim odličen dan in prijetno druženje«, so bile besede, s katerimi je vse tekmovalce opogumila  domžalska podžupanja mag. Renata Kosec.

Za tekmovalce so poleg njih navijali ravnateljici obeh šol ga. Marjanca Bogataj in ga. Jasna Lampe, vodja področja SOS, g. Branko Štetner, podeljevalca- športnika, prostovoljci Srednje šole Domžale in posamezni starši. V kulturnem programu so sodelovali Plesna šola Miki, Mia in mažoretke OŠ Roje.

Občina Domžale
Foto: Vido Repanšek

Oglasno sporočilo