Na Veliko planino prihajajo finalistke tekmovanja Miss Slovenije 2018!

0
3203

Med prostrane pašnike Velike planine, med pridne pastirje in idilične pastirske koče prihajajo finalistke tekmovanja Miss Slovenije 2018! Tokrat se bodo preizkusile v pastirskih opravilih, ki spremljajo pastirjev vsakdan. Med 11. in 13. junijem vas vabimo na Veliko planino, kjer bodo finalistke tekmovanja Miss Slovenije 2018 spoznavala navade in običaje pastirjev ter se v njih tudi preizkusile.

Letošnji moto projekta Miss Slovenije 2018 je Podpiramo slovensko, kar je finalistke pripeljalo tudi na najvišjo visokogorsko pašno planino na Slovenskem, kjer se v poletni sezoni pase okoli 380 glav živine.
Kako se pastirjev dan začne že zgodaj zjutraj, ko pomolze živino, očisti hlev ter odžene živino na pašo, bo spoznalo tudi 15 finalistk tekmovanja Miss Slovenije 2018. Spoznale bodo, kako poteka običajen pastirjev dan, saj se bodo tudi same preizkusile v pridelavi sira, kuhanju domačih jedi, čiščenju pašnikov, molzenju živine in drugih pastirskih opravilih, ki zaznamujejo pastirjev dan.
Vabljeni, da tudi sami med 11. in 13. junijem obiščete Veliko planino ter spoznate dekleta, ki se bodo jeseni potegovale za naslov miss Slovenije 2018.
V sredo, 13. junija, pa bomo ob zaključku dogodka izbrali tudi finalistko, ki se bo v pastirskih opravilih najbolje izkazala.

Vabljeni na Veliko planino!

Oglasno sporočilo