Kronika Policijske postaje Kamnik od 28.5. do 3.6.2018

0
1705

28.5. 2018
PRIJET PRI TATVINI NA OBMOČJU DOMŽAL
V eni izmed trgovin na območju Domžal je prišlo do tatvine artiklov. Tatvino je opazil varnostnik v trgovini, ki je osebo zadržal do prihoda policistov. Zoper osumljenca sledi kazenska ovadba na državno tožilstvo.

TATVINA KOSILNICE
Neznani storilec je v naselju Križ vlomil v pasjo uto iz katere je odtujil vrtno kosilnico znamke POWER ED, rdeče barve, neznanih serijskih številk. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

TATVINA KOLESA V ŠMARCI
Občan iz Šmarce se je zglasil na policijski postaji in prijavil, da je neznani storilec s prireditvenega prostora gasilske veselice odtujil treking moško kolo. S tem dejanjem ga je oškodoval za okoli 600 evrov. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

29. 5. 2018
PES UGRIZNIL PSA
V Volčjem Potoku je do občanke, ki je svojega psa sprehajala ob Kamniški Bistrici pritekel drug pes, ki je ugriznil njenega psa v zadnjo nogo in ga poškodoval. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

30. 5. 2018
PIJAN RAZGRAJAL NA JAVNEM KRAJU
Policisti so na območju Kamnika obravnavali intervencijo na javnem kraju, kjer si je kršitelj z nesramnim uličnim obnašanjem do drugih prislužil globo zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

31. 5. 2018
INTERVENCIJA NA PEROVEM
Policisti so v zasebnem prostoru obravnavali intervencijo, kjer je prišlo do spora med materjo in hčerko zaradi odeje na kateri je sedla hči. Kršiteljici bo izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

01.06.2018
VLOM V TRGOVINO TUŠ
Policisti so bili obveščeni, da je neznanec vlomil v trgovino Tuš v Mostah. Ugotovljeno, da je neznani storilec z razbijanjem stekla vstopil v notranjost trgovine in pri blagajnah odtujil več škatlic cigaret. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

02.6.2018
ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Na območju Domžal sta kamniška policista moškemu zasegla PVC vrečko z NN zeleno-rjavo snovjo rastlinskega izvora. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občanka je obvestila policijsko postajo Kamnik o najdbi denarja, in sicer je v reži na bankomatu na Usnjarski ulici našla več everskih bankovec. Denar se z dokazili o lastništvo trenutno lahko še prevzame na policijski postaji v Kamniku.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
V naselju Nevlje je voznik osebnega vozila vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, saj je imel 0.98 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

03.6. 2018
INTERVENCIJA NA JAVNEM KRAJU
Policisti so na relaciji Žaga – Stahovica obravnavali intervencijo na javnem kraju. Ugotovljeno, da sta se sprla kolesar in voznik osebnega vozila, oba sta si prislužila globo zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo