Kronika policijske postaje Domžale (od 22.11. do 27.11.2021)

0
886

22. 11. 2021
ZASEG PREPOVEDANE DROGE PRI HIŠNI PREISKAVI

Policisti  so  v  postopku  pri  hišni  preiskavi  zasegli  manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo v zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku pri prekrškovnem organu.

22. 11. 2021
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM

Policisti  so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da  sta  bila  v  prometni nesreči udeležena voznica osebnega vozila  in  NN voznik osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilne strani in smeri vožnje NN voznika, kateri je po trčenju odpeljal naprej,  ne da bi nudil svoje podatke oškodovanki. Na vozilu oškodovanke je nastala  materialna  škoda, ki znaša okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z
zbiranjem obvestil.

23.11.2021
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti  so  imeli  v  postopku  osebo,  kateri  je  bila proti zapisniku zasežena  snov, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo.  V kolikor bo ugotovljeno, da  gre  za  prepovedano  drogo  , bo zoper osebo napisana odločba v hitrem postopku.

23.11.2021
VOŽNJA  NEREGISTRIRANEGA  VOZILA  BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA
DOVOLJENJA, ZASEG VOZILA PO 23 ČL. ZPRCP
Policisti  so  imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo   v   postopku  ugotovljeno,  da  ne  poseduje  veljavnega  vozniškega dovoljenja.  V  postopku  je  bilo  prav  tako  ugotovljeno,  da  vozilo ni registrirano  na  njem pa sta nameščeni registrski tablici, ki ne pripadata vozilu.  Na  podlagi 23. čl. ZPRCP je bilo vozilo zaseženo, reg. tablici pa odvzeti. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

24.11.2021
NASILJE V DRUŽINI, IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti  smo  bili  obveščeni  o  nasilju v družini, ki se izvaja že dalj časa.   Po  zbranih  obvestilih  so  policisti   osumljencu  izrekli  ukrep prepovedi približevanja po 60 čl. ZNPPOL, s tem pa se ne sme približati ali komunicirati  z  svojo  izven  zakonsko  partnerico.  Policisti  bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

24.11.2021
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti  so  imeli  v  postopku  mladoletno  osebo,  kateri je bila proti potrdilu  zasežena  snov,  za  katero  obstaja  sum,  da gre za prepovedano drogo .  Snov je bila zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper mladoletnika napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

25.11.2021
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC

Policisti  smo bili obveščeni o tatvini registrskih tablic, kjer je neznani storilec  iz  parkiranega  vozila  odtujil  obe registrski tablic ter s tem lastnika vozila oškodoval za 40 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

25.11.2021
TATVINA ŽIVINE
Policisti  smo bili obveščeni, da je neznani storilec iz ograjenega pašnika odtujil  telička  – bika ter s tem oškodoval lastnika za 600 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

25.11.2021
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti  smo  bili obveščeni o prometni nesreči I.kategorije v kateri sta udeleženi dve vozili. Ugotovljeno je bilo, da je voznik povzročitelj zaradi prekratke  varnostne  razdalje trčil v vozilo pred njim. V prometni nesreči ni  bil  nihče  telesno  poškodovan, materialna škoda pa znaša za okoli 700 EUR. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

26.11.2021
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti  so  bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju  je  bilo  ugotovljeno,  da sta bili v prometni nesreči udeleženi dve voznici OA. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti ene izmed  voznic.  Ena  izmed  udeleženk  je  na  kraju tožila za bolečinami v hrbtenici  in  vratu  in  je  nato  sama  naknadno iskala zdravniško pomoč. Materialna škoda na obeh vozilih znaša okoli 400 EUR. Policisti so na kraju povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog.

27.11.2021
TATVINA AKUMULATORJEV

Policisti  smo  bili  obveščen  o  tatvini  akumulatorjev  iz semaforjev na delovišču  ceste  v  Mengši.  Na  kraju  je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec  iz  dveh  premičnih semaforjev  na  delovišču delne zapore ceste izvršil  tatvino  dveh  akumulatorjev  znamke  Varta  in  s  tem  podjetje oškodoval za okoli 480 Eurov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27.11.2021
PROMETNA  NESREČA  S  POBEGOM  IN  VOŽNJA  BREZ  VELJAVNEGA
VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da  je  voznik,  zaradi  vožnje  z  neprilagojeno hitrostjo z vozilom  zapeljal iz vozišča na dvorišče stanovanjske hiše, kjer je trčil v garažna  vrata,  kateri  pa  je  po trčenju odpeljal naprej, ne da bi nudil svoje  podatke  oškodovancu.  Naknadno je bil izsleden tudi pobegli voznik. Med  postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil vozilo tudi brez veljavnega
vozniškega dovoljenja. Materialna škoda nastala v nesreči znaša okoli 3.000 Eurov.   Policisti   so  zaradi  več  kršitev  cestno  prometnih  predpisov povzročitelju izdali plačilni nalog.

OPOZORILO – COVID 19
Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01
428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here