S skokom v vodo v uporabo predali obnovljeni bazen Pod skalco

0
1839

Popoldan se je na kamniškem bazenu Pod skalco odvijalo uradno odprtje obnovljenega bazena, v katerega so z velikim užitkom skočili plavalci Plavalnega kluba Kamnik. Zbrane je ob tej priložnosti nagovoril župan Marjan Šarec skupaj z vodjo Oddelka za družbene dejavnosti Tino Trček, direktorico Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Boženo Peterlin in predsednikom Sveta Fundacije za šport Alešem Remihom. Dogodku so prisostvali tudi podžupan Igor Žavbi, občinski svetniki, vodja športnih programov Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Franci Kramar ter predstavniki izvajalca, podizvajalca, projektant in nadzornik.

.

“>Kamniški bazen Pod skalco letos kopalce tako pričakuje z obnovljeno bazensko školjko. Kopališče je bilo že pretekla leta deležno nekaterih sprememb, ki so ga naredile še bolj prijaznega do obiskovalcev, letošnjo plavalno sezono plavalce pričakuje še več novosti, na katere bodo obiskovalci lahko ponosni. V postopku prenove, ki jo je vodil Oddelek za družbene dejavnosti na Občini Kamnik, je bila namrečobnovljena bazenska školjka na velikem in malem bazenu, prenovljeni so bili bazeni za dezinfekcijo in tudi tuši, delno je bila obnovljena tudi obbazenska ploščad, postavljeni so bili novi štartni bloki ter zamenjane nekatere strojne inštalacije. Celotna vrednost investicije, skupaj s projekti in strokovnim nadzorom, je znašala 439.396 evrov, od tega je Občina Kamik za obnovo namenila 372.264 evrov, s strani Fundacije za šport pa je bilo dodeljenih 67.132 evrov.

.

“>Direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Božena Peterlin je ob tej priložnosti dejala: »Ponosna sem, da imamo v Kamniku tako lepo urejeno mestno kopališče, ki se nahaja blizu mestnega središča in je tako lahko dostopno za otroke in družine iz Kamnika ter okolice. Vesela sem, da se je Občina Kamnik odločila za to zahtevno obnovo, saj s takšnim vlaganjem v športno infrastrukturo skrbi, da se šport v Kamniku lahko razvija. Na to kopališče sem ponosna tudi zato, ker prejema pohvale za svojo čistočo. Na tem mestu gre zahvala mojemu sodelavcu Franciju Kramarju, ki zelo vestno skrbi za bazen, da lahko kopalci v njem brezskrbno uživajo.«

.

“>»Pri prenovi bazenske školjke se je uporabljala nova najsodobnejša tehnologija, s čimer sta oba bazena, tako za neplavalce kot za plavalce, dobila novo, sodobnejšo podobo. Hkrati pa smo s tem izboljšali tudi pogoje za treninge plavanja in izvedbo tekem,« je ob predstavitvi projekta povedala vodja Oddelka za družbene dejavnosti Tina Trček ter se ob tem iskreno zahvalila predstavnikom izvajalca, podizvajalca, projektantu, nadzorniku, sodelavcem in Fundaciji za šport. V imenu slednje je zbrane pozdravil tudi predsednik Sveta Fundacije za šport Aleš Remih, ki je dejal, da je to pomembna investicija za Kamničanke in Kamničane.

.

“>Župan Marjan Šarec pa je novo pridobitev pospremil z mislijo na to, da je bil to velik projekt, tako v organizacijskem kot tudi v finančnem smislu, se zahvalil vsem, ki so pripomogli k izvedbi ter dodal: »Tisti, ki se ni še nikoli ukvarjal s takšnimi projekti, bo težko vedel, kaj vse je potrebno za to. Pa naj bo ob tem mojem zadnjem odprtju tukaj v Kamniku izrečena moja iskrena zahvala vsem, zlasti Franciju Kramarju, ki ima pod svojo roko šport na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik, direktorici Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Boženi Peterlin, ki je vložila veliko truda, ne nazadnje seveda tudi vodji Oddelka za družbene dejavnosti Tini Trček, oddelka, ki ima na Občini Kamnik zelo zahtevno delo. Hvala celotni ekipi Občine, ki se je trudila, da so se stvari premaknile na bolje. S kakšno boljšo zakonodajo bi lahko kdaj tudi lažje in hitreje kaj naredili. Objektu želim, da bi bil tako obiskan v čim večjem številu. To je resnično objekt, ki nam je lahko v ponos. Iskrena hvala, želim vam prijetno poletno sezono, prijetne počitnice in vse dobro.«

.

“>S skokom v vodo plavalcev Plavalnega kluba Kamnik smo obnovljeni bazen predali v uporabo. Glasbeno dogajanje sta popestrila učenca Glasbene šole Kamnik Toni Lah in Naja Lipičnik, pod mentorstvom Jake Zaletelja, na bazenu pa so ob čofotanju kopalke in kopalce zabavali člani banda Mali oglasi. Vezna beseda je pripadala Anžetu Slani.

Vabljeni na poletno osvežitev vse tja do predvidoma 2. septembra.


Splošne informacije

OBRATOVALNI ČAS

Od 8. junija do 22. junija

 • od ponedeljka do petka 13.00 – 18.00,
 • sobota in nedelja 10.00 – 20.00.

Od 22. junija do predvidoma 2. septembra

 • od ponedeljka do petka 10.00 – 18.00,
 • sobota, nedelja in prazniki 10.00 – 20.00.

O vseh spremembah obratovalnega časa, morebitnega zaprtja kopališča zaradi vremena ali zaradi tekmovanj, boste obveščeni tudi preko uradne spletne strani Občine Kamnik www.kamnik.si in Facebook strani Livin’ Kamnik.

CENIK

Delavniki

 • odrasli: celodnevna 3,5 evra, popoldanska 2,5 evra,
 • učenci, dijaki in študenti: celodnevna 2 evra, popoldanska 1,5 evra,
 • otroci do 6 let: celodnevna in popoldanska 1 evro,
 • družinska (do dva odrasla in otroci do 15. let starosti): celodnevna 7 evrov.

Sobota, nedelja in prazniki

 • odrasli: celodnevna 5 evrov, popoldanska 3,5 evra,
 • učenci, dijaki in študenti: celodnevna 3,5 evra, popoldanska 2,5 evra,
 • otroci do 6 let: celodnevna 1,5 evra, popoldanska 1 evro,
 • družinska (do dva odrasla in otroci do 15. let starosti): celodnevna 10 evrov.

Sezonske karte

 • odrasli: 40 evrov, po 29. juliju 25 evrov,
 • otroci, študenti, upokojenci, invalidi ter brezposelni prijavljeni na Zavodu za zaposlovanje: 25 evrov,
 • otroci do 6 let: 10 evrov.

Popoldanska karta velja od 15. ure dalje. Za nakup sezonske karte je potrebna fotografija imetnika. Izdelava nove sezonske karte se doplača 5 evrov.

Ker voda v bazen prihaja iz lastnega izvira, je izredno čista. Sistem jo nato primerno dezinficira ter ogreje na prijetnih 25 stopinj Celzija. Prednost kamniškega mestnega kopališča so izredno ugodne cene dnevnih, predvsem pa letnih kart. Te so med najnižjimi oziroma so celo najnižje na slovenskih kopališčih z ogrevano vodo.

Besedilo: Lea Logar, Občina Kamnik in Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Občina Kamnik

Oglasno sporočilo