Za nami je 1. Josip Iličić cup!

0
1842
MINULO NEDELJO JE MEDNARODNI NOGOMETNI TURNIR JOSIP ILIČIĆ CUP 2018, NA ZELENICE ŠPORTNEGA PARKA RADOMLJE PRIPELJAL 600 NADOBUDNIH NOGOMETAŠEV, KI SO ZASTOPALI BARVE 48 EKIP KATEGORIJ U9 IN U10. KLJUB VELIKEMU ORGANIZACIJSKEMU ZALOGAJU SMO V NK RADOMLJE TAKO PONOVNO DOKAZALI, DA Z VELIKO MERO VESELJA IN ZAGNANOSTI POMAGAMO PRI RAZVOJU NOGOMETA IN ZDRAVEGA ŽIVLJENJSKEGA SLOGA MLADIH, TAKO V REGIJI, KOT ŠIRŠE.

V nedeljo, 27.5. je napočil veliki dan –  v zgodnjih jutranjih urah so se v športnem parku pričele zbirati prve ekipe nogometašev, polnih pričakovanj, zdrave tekmovalnosti, in želje, da na igrišču pokažejo kar se da veliko znanja. V vsaki od kategorij je nastopalo po 24 ekip, razdeljenih v šest skupin, ki so s tekmovalnim delom  pričele ob 8:30 uri.  Tekme so se odvijale na osmih igriščih hkrati, kar je omogočilo, da je turnir potekal kar se da tekoče!

Po prvih nekaj tekmah, ko so se nogometaši že dodobra ogreli in osvojili teren, je sledila predstavitev vseh sodelujočih ekip. Na turnirju so se nam pridružili številni okoliški klubi, kot tudi nekateri iz tujine, med katerimi je najbolj odmevala Atalanta  B.C., katere pomemben članski igralec je siloviti Josip Iličić. Po predstavitvi ekip je sledil tudi uvodni nagovor selektorja slovenske nogometne reprezentance,Tomaža Kavčiča in župana občine Domžale, Tonija Dragarja. Vse prisotne je lepo pozdravil tudi predsednik NK Radomlje, Matjaž Marinšek.

Toni Dragar, Tomaž Kavčič, Matjaž Marinšek

Po odigranem skupinskem delu, po katerem sta iz vsake skupine napredovali dve najboljši ekipi in štiri najboljše tretjeuvrščene, je sledilo razigravanje. Prav z vsako tekmo pa se je stopnjevala želja po zmagi in napetost pred težko pričakovanim prihodom prvega gosta turnirja – Josipa Iličića! Vse ekipe so se trudile po najboljših močeh, a vsi na žalost niso mogli napredovati vse do finala, v katerem sta se, v kategoriji U9 za prvo mesto pomerili NK Olimpija in Atalanta B.C., kjer je slednja slavila z rezultatom 0:1. V finalu za kategorijo U10 pa sta se pomerila NK Celje in NK Ilirija, kjer so Celjani zmagali z 2:0. Tretje mesto v kategoriji U9 so osvojili Domžalčani, ki so premagali NK Jezero Medvode, med tem ko so pri U10 bron po strelih z bele točke osvojili domači Radomljani in se z rezultatom 5:4 veselili zmage nad AŠK Bravo.

Igralnemu delu je sledil veliki dogodek – podelitev priznanj, medalj in pokalov iz rok težko pričakovanega nogometnega vzornika – Josipa Iličića. Otroci so se neizmerno razveselili njegovega prihoda, se z njim fotografirali in prejeli njegove avtograme, ki jih bodo lahko spominjali na ta prekrasen dan v znamenju nogometa. Prav vsem otrokom je Josip Iličič – JOJO podelil tudi spominske JOJO igračke, katerih se še ne tako stare generacije dobro spominjajo.

Ne smemo pozabiti omeniti, da je celoten čas turnirja, njegov igralni del spremljal tudi športni spremljevalni program, v okviru katerega so se otroci lahko preizkusili v nekaterih nogometnih veščinah in drugih športih, ter se na koncu v žrebu potegovali za lepe nagrade. Srečnim nagrajencem smo tako podelili kar dva dresa Josipa Iličića, njegove nogometne čevlje ter dres in rokavice Samirja Handanoviča. Poskrbljeno je bilo tudi za bogat srečelov, odlične burgerje in palačinke.


Za uspešno izvedbo turnirja se moramo na tem mestu zahvaliti vsem podpornikom, sponzorjem, sodelavcem, staršem in tudi igralcem starejših selekcij, ki so pomagali pri premierni izvedbi turnirja. Ponovno smo dokazali, da s skupnimi močni premikamo meje, prispevamo k skupnosti in razvoju nogometa ter odgovorno širimo zdrav življenjski slog.

Vabljeni spet naslednje leto v Radomlje, na Josip Iličić Cup 2019!

Rezultate tekmovalnega dela si lahko ogledate na TEJ povezavi!

Besedilo: Gala Andrić Rebolj
Foto: Tomaž Strgar, Uroš Lipovšek, Gala Andrić Rebolj

Oglasno sporočilo