Okrogla miza ob dnevu boja proti korupciji: »Premoženje občin – stičišče korupcijskih tveganj«

0
2838
Vir: Občina Kamnik; 10.december 2015

Ob mednarodnem dnevu boja proti korupciji, ki ga obeležujemo na današnji dan in letos z geslom Pretrgajmo verigo korupcije, je župan Marjan Šarec sodeloval na okrogli mizi pod naslovom »Premoženje občin – stičišče korupcijskih tveganj«. Komisija za preprečevanje korupcije, ki je pripravila današnje srečanje, pa je predstavila tudi analizo podatkov iz načrtov integritete slovenskih občin, ki jih je komisija primerjala s podatki iz lastne baze obravnavanih primerov v zvezi z občinami.

Udeleženci okrogle mize so razpravljali o načrtih integritete, omejitvah poslovanja in razpolaganja s premoženjem, nasprotjih interesov, lobiranju in nedovoljenih vplivih in spregovorili o tem, kako se z zadevami srečujejo in z njimi upravljajo v praksi.

Poleg župana Marjana Šarca so sodelovali še predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Boris Štefanec, vrhovna državna revizorka Računskega sodišča mag. Mojca Planinšek, poslanec Državnega zbora dr. Bojan Dobovšek, župan Občine Miklavž na Dravskem polju in predstavnik Skupnosti občin Slovenije Leo Kremžar, predstavnica Pravno-informacijskega centra nevladnih organizacij Senka Šifkovič Vrbica in generalni sekretar Združenja lobistov Slovenije Simon Dreven.

S strani Komisije za preprečevanje korupcije pa je bila na okrogli mizi predstavljena tudi analiza podatkov iz načrtov integritete slovenskih občin, ki jih je Komisija primerjala s podatki iz lastne baze obravnavanih primerov v zvezi z občinami in si jo lahko ogledate na njihovi spletni strani, in sicer tukaj.

Oglasno sporočilo