Trzinka poje, pleše in igra

0
1919

In so zaplesali, zapeli, zaigrali in nas nasmejali te vrle Trzinke za katere je sam župan Peter Ložar dejal, da so močna zagonska sila na kulturnem področju v Trzinu, ki zna privabiti v kraj tudi najboljše. A ne le to, ugotovil je tudi, da dvorana že nekaj let poka po šivih, ko je na sporedu prireditev Trzinka poje, pleše in igra.
In s čim so nam tokrat postregle gostiteljice? Preko prireditve nas je vodil France Peternel, ki je takole malce za popestritev povedal še kakšno zanimivo o tem in onem in obenem malce popihal na dušo tudi županu glede dvorane. A je bilo govornega dela sila malo. Gostja Ana Pusar Jerič je bila navdušena nad številnimi mladimi, ki so zagotovilo, da po njenih stopinjah krene še kakšen Trzinec, ali Trzinka in župan Peter Ložar in govornega dela je bilo konec, le še petje in ples.
Skupaj so nam zapeli člani MPZ Radomlje in simpatične članice ŽPZ Trzinke, nadaljevali so mladi združena pevska zbora OŠ Trzin z mladostno razigranostjo. Oder je prazen ples se lahko začne in so zaplesali plesalci in plesalke plesne šole Miki. Iz glasbene šole Lartko so se nam predstavili pianist na klavirju in skupina flavtistk. Ženska klapa Kamelije nam je pričarala dalmatinski melos, MPZ Osti Jarej iz Štor pa nas je popeljal v druge glasbene loge. Debitantski nastop so doživele Čivke, kje drugače čivkajo nam ni uspelo izvedeti, kajti nas so navdušile z ubranim petjem in koreografijo. In ce jim je pri prvi pesmi šlo malce težje, so pri drugi postale že prave profesionalke, tako, da bo vredno priti na njihov koncert v drugi polovici leta. Tam iz Kidričevega so prišli možje moškega pevskega zbora Talum in navdušili. Če smo že zamudili številne muzikale v Radomljah, smo se tokrat s pomočjo KD Mlin Radomlje z Nejcem Lisjakom sprehodili skozi le te. Čudoviti glasovi, odlični kostumi, enkratna izvedba in sestava muzikalov, so nas popeljali čez celoten opus v Radomljah. Še moški zbor Cerkvenjak, ter kot jagoda na torto moška klapa Con Moto, ki nas je z pesmijo popeljala v Dalmacijo in ja, brez nje pa ne gre. Oseba poznana preko cele Slovenije, nekje v originalu, nekje z dodatki, a vendar le ena je Trzinka. Ja, tista z ganka in, ko smo skupaj zapeli še to, smo se lahko odpravili proti domu, nastopajoči pa na zasluženo okrepčilo. Da ne pozabim, tudi mi nismo odšli lačni in žejni domov, saj je bilo sladkih dobrot toliko, da bi lahko zaceli zidati nov kulturni dom, a bil je Gospodov dan in se to ravno ne spodobi.
DJD

Oglasno sporočilo