Pomah poletju v Vrtcu Urša, enota Mavrica

0
2133

Poletje je tu… Približuje se z vso hitrostjo in nas vabi v gore, na morje, na skupna druženja in rajanja, večerne klepete in sprehode v naravi in še marsikaj. So pa to tudi dnevi, ko se poslavljamo in zaključujemo določeno obdobje. Otroci in strokovni delavci v vrtcu se tako vedno ob koncu junija zberemo na zaključnem srečanju enote Mavrica.
V torek smo veseli mahali v poletje vsi otroci in strokovni delavci enote Mavrica, kjer smo v večnamenskem prostoru naše enote na veliko veselje dočakali še en zaključek uspešnega, vihravega, a prijetnega šolskega leta. Na veliko veselje vseh nas in otrok, so se povabilu odzvali tudi ravnateljica Martina Pančur in pomočnici ravnateljice Urša Javoršek in Nuša Rožič. Cilj našega zaključnega druženja je bil en velik pomah poletju, še bolj ponosni pa smo bili ta dan na naše požrtvovalno delo, saj smo s skupnimi močmi doprinesli enoti Čutno pot. A da je bilo dogajanje čim bolj pestro in res nekaj posebnega, so otroci Mavričnega zborčka v uvodu zapeli tri pesmi, prvič pa so se preko pesmi in deklamacije od vrtca poslovili tudi bodoči prvošolčki. Peli so ubrano, suvereno in ponosni smo, da odhajajo v šolske klopi korajžni in nasmejani, kot pravi mini maturantje, tako o sebi namreč govorijo tudi sami. Preko ikt tehnologije smo si ogledali kratek kolaž foto utrinkov. Slišati je bilo utripe otroških src, zavzeto so strmeli v pano kdaj bodo zagledali sebe in ko so se, je bila tišina presekana, čutiti je bilo vznemirjenje. Njihovi pogledi so povedali vse. Da se imajo prijetno. In kako veliki so postali.
Strokovni delavci smo pristavili svoj piskerček s hudomušno dramsko igro v kateri je bilo videti prizor kako običajno pripravljamo v družini odhod na morje; malce nerodno, navihano, resno…
Sledila je otvoritev Čutne poti na igrišču. Da pa je bila otvoritev taka kot jo vidimo na najimenitnejših otvoritvah, smo v zasedbi odraslega Mavričnega zbora zapeli pesmi o Lipi, o drobnih ptičkah ter malih sončkih.
Lepe misli, besede in prisrčen nasmeh in pogled nam je ob sami otvoritvi namenila tudi ravnateljica Martina Pančur, ki se je na veselje vseh otrok tudi sama sprehodila po njej. V njenih očeh smo videli otroške iskrice, obenem pa ponos, da smo to kar smo in znamo biti, da to kar delamo, delamo dobro. In to nam daje moč.
Naj zaključim naše vrtčevsko leto s pesmijo Anike Horvat:« Kako preprosto je imeti rad nekoga, kako preprosto je, nositi v srcu vas,… Kako preprosto res, je rad imeti sonce, kako preprosto ga, zaviti je v dlan… Vi ste naši mali sončki, naša sreča in naš nasmeh…
Hvala vam, da ste naši!
Poletje, dober dan!
Zapisala: Andreja Ropotar Jagodic, mag. PV, vodja enote

Oglasno sporočilo