Zeni Husmani: “Prihajamo do želene forme”

0
1642

Nogometaši Domžal so odigrali drugo prijateljsko tekmo v pripravljalnem obdobju pred novo sezono. V Rogatcu so ob dobri igri remizirali (1:1) z makedonsko Shkëndijo, ki je v lanski sezoni naslov državnih prvakov osvojila z neverjetnimi 35 točkami prednosti pred Vardarjem, s katerim so se rumeni pomerili nekaj dni prej.

nkd 9 husmani

Za nami je zelo dinamična in čvrsta tekma, pravzaprav pravi evropski dvoboj. Lahko smo zadovoljni s prikazanim, saj smo uspešno izpolnjevali vse trenerjeve zahteve. Poizkušali smo več vsebinskih izpeljank, priigrali smo si kar nekaj lepih priložnosti. Zelo veseli tudi dejstvo, da smo fizično že na precej visokem nivoju, še nekoliko višjem kot lani, kar je seveda osnovnega pomena za našo igro. Počasi prihajamo do želene forme, zato verjamem, da bomo 12. julija, ko nas čaka prva tekma v kvalifikacijah za evropsko ligo, maksimalno pripravljeni v vseh pogledih,“ je misli o dvoboju, na katerem so rumeni z evrogolom Ibričića povedli z 1:0, strnil včerajšnji kapetan Zeni Husmani. 27-letni makedonski nogometaš je s soigralci včeraj sklenil drugi teden priprav, v katerem so varovanci trenerja Simona Rožmana pozornost že usmerili proti taktičnim segmentom njihove igre.

Do konca pripravljalnega obdobja bodo rumeni odigrali še tri tekme – v sredo najprej z avstrijskim Sturmom, v soboto z makedonskim Rabotničkim, generalka pred novo sezono pa bo na sporedu prihodnji petek na Ptuju, kjer nas čaka dvoboj z ukrajinsko Zoryjo. Tedaj bodo vse misli že usmerjene proti prvemu evropskemu tekmecu v tej sezoni – bosansko-hercegovskim moštvom iz Širokega Brijega. “Naših tekmecev še nismo posebej analizirali, a smo se seveda vsi že po malem nekoliko pozanimali o njih. Vse ekipe iz tega področja so zelo čvrste, premorejo veliko kakovosti in nogometnega talenta. Obetata se dve zelo zanimivi tekmi, na katerih bodo odločale malenkosti. Vse te prijateljske tekme, ki jih igramo sedaj, so prava simulacija tega, kar nas čaka na dvoboju s Širokim, zato verjamem, da bomo maksimalno pripravljeni pričakali evropska obračuna,“ je dejal odlični vezist.

Datum Nasprotnik Lokacija tekme Rezultat
27. junij Sturm (Avstrija) Gradec (Avstrija)
30. junij Rabotnički (Makedonija) Domžale
6. julij Zorya (Ukrajina) Ptuj

Besedilo in foto: Alen Obrez

Oglasno sporočilo