Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 25. 6. do 1. 7. 2018

0
2082

25. 6. 2018
TATVINA KOLES IZPOD NADSTREŠKA STANOVANJSKE HIŠE V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bilo obveščeni o tatvini koles izpod nadstreška stanovanjske hiše v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem preščipnil ograjo ograjenega vrta stanovanjske hiše, ter si z opisanim omogočil neoviran vstop na vrt. Tam je nato pristopil do nadstreška stanovanjske hiše, kjer je s primernim orodjem, na vzvod, odtrgal okovje ključavnice obešanke s katero sta bili tam zaklenjeni dve kolesi (moško gorsko kolo Corratec, črne barve in žensko gorsko kolo Cuba, črno zelene barve), ter si nato kolesi protipravno prilastil. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 6. 2018
TATVINA KOLES V RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bilo obveščeni o tatvini koles izpod nadstreška stanovanjske hiše v Radomljah. Odtujil je 3 gorska kolesa, in sicer: Fuji Nevada, svetlo modre barve, Croxer Elite-black, črno rdeče barve in Ghost, rdeče barve. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 6. 2018
POSKUS VLOMA V HIŠO V PODREČJU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v hišo v Podrečju. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v hišo poskušal vlomiti skozi dvoja panoramska vrata, vendar mu to ni uspelo. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

28. 6. 2018
TATVINA ELEKTRIČNEGA KOLESA Z MOTORJEM NA RODICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini električnega kolesa z motorjem na Rodici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil odklenjeno električno kolo z motorjem znamke Nicom ESkuter, sive barve, ter s tem oškodoval lastnika za okoli 300 EUR.

28. 6. 2018
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila v prometni nesreči samo udeležen, in sicer je z vozilom zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v jarek, pri čemer se je vozilo preobrnilo na streho. Voznik se je v prometni nesreči lahko telesno poškodoval in je bil odpeljan z reševalnim vozilom v UBKC. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod
vplivom alkohola (0,73 mg/l), zaradi česar mu je bilo vozniško dovoljenje začasno odvzeto in bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

29. 6. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v hišo v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neznan način prišel v hišo ter odtujil gotovino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 30.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 6. 2018
ODKRIT PONAREJEN BANKOVEC ZA 20 EUR
Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da so na banki v Domžalah prištetju izkupička ene izmed prodajaln, odkrili sumljiv bankovec za 20 EUR, za katerega so posumili, da je ponarejen. Sporni bankovec so zasegli in ga poslali v pregled pristojnim službam. Policisti bodo zbirali obvestila in po prejeti analizi obvestili Okrožno državno tožilstvo.

30. 6. 2018
VLOM V POSLOVNE PROSTORE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v poslovne prostore v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi vrata vlomil v poslovne prostore, kjer je našel prostostoječi kovinski sef z gotovino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 10.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem
obvestil.

30. 6. 2018
TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili 30. 6. 2018 obveščeni, da je bil med 29.6.2018 in 30. 6. 2018 iz parkirišča za SBP-jem v Domžalah, odtujen osebni avtomobil Renault Megane, karavan, bele barve, 1.5 dCI, reg. št. LJ85-PJA, letnik 2018. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo. Naprošamo pa vse, ki bi vozilo kje opazili, da o tem obvestilo policijo na št. 113.

1. 7. 2018
VLOM V DVE VOZILI V PRELOGU
Policisti PP Domžale so bili 1. 7. 2018 obveščeni o vlomu v dve osebni vozili na parkirišču v Prelogu. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je neznanec na vozilu razbil steklo vrat in nato iz vozil odtujil vrednejše predmete. Z opisanim je neznani storilec enega lastnika oškodoval za okoli 2500 EUR, drugega pa za okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd) še posebej v času poletnih dopustov. Med dopustom je naša hiša ali stanovanje bolj mamljiva za nepridiprave saj
imajo storilci na voljo več časa, da opravijo svoje delo. Zato je najboljše zavarovanje ustvarjanje vtisa, da nismo odsotni.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo