Črni Vrh: Naglič tretji in pet zmag

0
2010

Gorski kolesarji so se v nedeljo na Črnem Vrhu nad Idrijo pomerili na šesti tekmi slovenskega pokala v krosu, ki je bila tudi mednarodna dirka druge kategorije UCI C.2. Najboljši Slovenec v tej sezoni Rok Naglič je še enkrat potrdil dobro formo, v konkurenci elite in U23 je bil tretji. Zmage v članski elite konkurenci se je veselil Italijan Daniele Braidot, drugi je bil Ukrajinec Volodymyr Kozlovskyy.

Rok Naglič

“Od samega starta sem šel res na polno. S trenerjem sva se namreč dogovorila, da naredim en res dober trening pred svetovnim pokalom Val di Sole. Start mi je dobro uspel. Prva dva kroga sem bil za Braidotom z zaostankom 15 sekund, kar je odlično. Nato sem izgubil malo več. Kroge sem vozil kar konstantno, razen v šestem krogu sem imel nekaj tehničnih težav in sem izgubil približno dve minuti in s tem tudi posledično drugo mesto. Nato sem se ponovno podal v borbo in iztisnil vse moči iz sebe in končal na tretjem mestu, kar je zelo dobra popotnica za prihajajoč svetovni pokal. To je tudi prvi cilj, potem sledi državno prvenstvo in moj glavni cilj letos evropsko prvenstvo,” je po dirki povedal Naglič.
Boštjan Hribovšek je končal na petem mestu, Gregor Krajnc na sedmem. Novopečeni očka Jure Belak je bil 17., Peter Zupančič pa 18.
Od začetka je šlo dva, tri kroge dobro, pol pa kot bi začel vleči sidro. Verjetno se pozna malo nenaspanost tega teden, ki ni bil ravno najbolj v kolesarskih tirih, tudi kakšen kozarček preveč se je zgodil po nedeljskem dogodku. Sem pa dirko vzel kot težek trening in pripravo za DP, ki se bliža,” je odkrito dejal Belak.
Med članicami elite se je na stopničke zavihtela Tina Perše (na fotografiji), ki je bila tretja, pred njo sta končali Tanja Žakelj in Avstrijka Corina Druml.
Med deklicami do 7 let se je zmage razveselila Anamarija Kosec, v U9 sta bila najboljša Jakob Krapež in Tajda Šoštarko. Jaka Tominšek je bil drugi med dečki do 11 let, v isti starostni kategoriji med deklicami je bila tretja Ana Inkret. Med deklicami v U13 je do tretjega mesta prišla Maruša Tereza Šerkezi. Med deklicami do 15 let je bila znova najboljša Hana Kranjec Žagar.
Med veterani 1 je bil drugi Uroš Mikelj. Med veterankami je bila prva Ana Podpečan.

PR Calcit Bike Team

 

Oglasno sporočilo