Diamanten rekord na splošni maturi in skoraj vsak peti dijak na poklicni maturi zlati maturant

0
1936

Diamanten rekord na splošni maturi

Za nami je še eno sklepno dejanje šolskega leta – splošna matura in rezultati gimnazijcev generacije 2018. Postregli so z odličnimi rezultati in novim rekordom, kar pet je namreč dijakinj in dijakov, ki so postali zlati maturantje, dva pa sta zbrala vse možne točke in s svojo odličnostjo postala diamantna maturanta. 

Splošno maturo je na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik v spomladanskem roku opravljalo 93 dijakov, le 2 je nista opravila uspešno, tako je skupen uspeh naših maturantov 97,8-odstoten.

Vsem iskreno čestitamo, še posebej ponosni pa smo na naše zlate majstre – Nino Grum, Gregorja HumarjaJano Stele ter diamantna Ano Medved in Mitjo Rogliča.

Želimo vam veliko veselja v zasluženih počitnicah, nato pa zanimiv in uspešen študij, da ste vseskozi ustvarjalni ter stkete dobro prihodnost zase in za druge.

Poznate šolo, v kateri je skoraj vsak peti dijak na poklicni maturi zlati maturant?

.

“>Seveda jo poznate, to smo mi, Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik, in naši dijaki programa ekonomski tehnik ter predšolska vzgoja generacije 2018. Poklicno maturo je v spomladanskem izpitnem roku opravljalo 73 dijakov. Le enemu dijaku mature ni uspelo opraviti, in še to le pri enem predmetu, tako je skupen uspeh kar 98,6-odstoten.

Pa to seveda še ni vse – povprečno število točk, ki so jih dijaki dosegli pri opravljanju poklicne mature, je skoraj 18 (od 23 možnih točk). In tudi to še ni vse – si predstavljate, da je v enem izmed razredov povprečna ocena na maturi pri zastrašujoči matematiki kar 4,25. Pa seveda tudi to še ni vse – od 72 dijakov, ki so poklicno maturo uspešno opravili, je kar 13 zlatih maturantov.No, pa vse tudi to še ni – od te srečne trinajstice je kar 5 diamantnih maturantov, kar pomeni, da so zbrali vseh 23 točk!

In kdo so ti ponosni majstri? Zlatim dijakinjam programa ekonomski tehnik – Ani Jermol, Tajdi Klopčič in Hani Poiškruh ter Niki AvbeljTeji BreznikAljažu ČernivcuNiki Jazbinšek in Luciji Šubert iz programa predšolska vzgoja dela družbo pet diamantnih deklet predšolske vzgoje, in sicer Nika BrlecKaja JamšekNeža KržanLarisa Premk in Anja Smrečnik.

.

“>Prav vsem dijakinjam in dijakom iskreno čestitamo

Pa tudi to še ni vse – čestitke so namenjene prav tako profesoricam in profesorjem, saj so tako izvrstni rezultati mogoči le z dobrim delom naših pedagogov, medsebojno podporo, razumevanjem in povezovanjem.

Zdaj pa res brž brž na počitnice.

Besedilo in fotografije: Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik
Vir: Občina Kamnik

Oglasno sporočilo