Simon Rožman o včerajšnjem dvoboju s Širokim Brijegom

0
1803

Za nami je evropska uvertura v novo sezono. Domžalski nogometaši so na zahtevnem gostovanju v Širokem Brijegu odigrali odličen prvi polčas, vodili z 2:0, na koncu pa po domačem preobratu iztržili remi, s katerim so si pred četrtkovim povratnim dvobojem priigrali ugodno izhodišče.

nkd 2

Dobro smo odprli dvoboj in nasploh v prvem delu prikazali odlično predstavo. Z dvema zadetkoma smo hitro prišli do vodstva, si priigrali še nekaj zrelih priložnosti, za katere mi je žal, da jih nismo izkoristili, saj bi lahko obračun že tedaj obrnili sebi v prid. Nadaljevanje nato ni potekalo po naših željah, saj smo z dvema napakama tekmecu dopustili izenačenje, s čimer glede na dogajanje na zelenici rezultatsko nismo povsem zadovoljni. A kakorkoli, imamo dobro izhodišče, fantje so večji del srečanja kazali precej vzpodbudno predstavo, tako da se že veselimo četrtkovega povratnega dvoboja. Morali bomo biti na maksimalnem nivoju in včerajšnjo predstavo še nadgraditi,“ je po prvi tekmi s Širokim Brijegom dejal domžalski strateg Simon Rožman, ki tokrat ni presenetil z izborom začetne enajsterice. Od prve minute so zaigrali Milić, Širok, Klemenčič, Dobrovoljc, Melnjak, Husmani, Gnezda Čerin, Ibričić, Ibraimi, Bizjak in Nicholson, v nadaljevanju so vstopili še Mujan, Žužek ter Haljeta.

Prva uradna tekma v novi sezoni je postregla z zelo vzpodbudnim prvim polčasom, saj so rumeni bojevniki hitro prišli do vodstva z dvema zadetkoma. V nadaljevanju prvega dela so imeli domžalski nogometaši še nekaj lepih priložnosti za zadetek, a je ob polčasu ostalo pri rezultatu 2:0. Sledil je hiter zadetek domačih, ki so bili uspešni že v drugi minuti nadaljevanja, v končnici tekme pa so nogometaši iz Bosne in Hercegovine še enkrat izkoristili napako rumenih ter prišli do izenačenja. Sodeč po dogajanju na zelenici bi se lahko Domžalčani iz Širokega Brijega vrnili z zmago, a tudi remi nedvomno predstavlja zelo dobro izhodišče pred povratnim dvobojem.

nkd 29 rozman

Napake so sestavni del nogometa, a seveda stremimo k temu, da bi jih bilo čim manj. Igramo dinamičen in atraktiven nogomet, ki daje tudi določen riziko. Vseeno se napaki, s katerima smo tekmecu dopustili oba zadetka, ne smeta ponoviti, sploh na tem nivoju. Že pred tekmo smo poudarjali, da imamo nekoliko otežkočeno pripravo na tekmeca, saj so pred sezono zamenjali trenerja, s čimer nismo imeli veliko informacij o njihovi igri. Dejstvo je, da bomo morali biti precej bolj pazljivi na njihov protinapad, morali bomo izkoristiti našo prevlado, v fazi branjenja pa biti bolj zbrani in organizirani. Verjamem, da imamo dobre možnosti za napredovanje, a bo seveda vse odvisno od naše predstave na zelenici. “ je še dodal domžalski strateg, ki so skupaj s svojimi varovanci uvrstitev v drugi kvalifikacijski krog lovil prihodnji četrtek, 19. julija.

Povratni dvoboj se bo tedaj v Športnem parku začel ob 21. uri. Vstopnice so že naprodaj v NK Baru, v predprodaji po ceni 5 EUR, na dan tekme pa boste zanje odšteli 10 EUR. Lepo vabljeni!

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Žiga Zupan

Oglasno sporočilo