Odstop direktorice Zavoda za turizem Kamnik

0
1313

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik bo najverjetneje še letos dobil novega direktorja ali direktorico. Zdajšnja direktorica Božena Peterlin je namreč zadnji dan preteklega meseca s te funkcije odstopila iz osebnih razlogov.

Kot je razvidno iz direktoričine izjave, so se na svetu tega zavoda 12. julija z njo dogovorili za sporazumno odpoved delovnega razmerja, ki se bo izteklo 31. avgusta. Zakaj se je odločila za predčasno končanje štiriletnega mandata (ta bi potekel šele prihodnje leto), iz njene izjave ni mogoče razbrati, saj je navedla le, da je zavod »vodila v želji, da dosežejo čim boljše rezultate tako na lokalni, regijski kot nacionalni ravni, da ga zapušča v dobri kondiciji in da v njem ostaja dobra ekipa, ki ima znanje, kompetence in zagon za nadaljevanje dela po začrtani poti. Vesela in ponosna je tudi, »da je imela priložnost delovati v tem okolju in prispevati k razvoju kamniškega turizma«.

V zvezi s tem je zanimivo še, da je svet zavoda takoj po sprejetju ponujenega odstopa sklenil, da nemudoma objavijo razpis za nadomestnega direktorja ali direktorico. Je pa pri tem zanimivo, da je Peterlinova že tretja direktorica zapored, ki je predčasno odstopila iz nepojasnjenih osebnih razlogov. Ne gre pozabiti niti dejstva, da takšna menjava le nekaj mesecev pred lokalnimi volitvami lahko sproži številna ugibanja, ali ni šlo morebiti za prisilni odstop.

Delo.si

Oglasno sporočilo