Motoristi in motorji pokazali kaj znajo in zmorejo

0
2412

Lep sončen vikend je na Vransko privabil številne ljubitelje moto športa, saj je Avto moto društvo Lukovica v soboto in nedeljo v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, organiziralo Dirko za državno prvenstvo v hitrostnem motociklizmu za kategorije mini moto (MM), skuter (SK), super moto (SM) in ohvale (OH), dirko Alpe-Adria za voznike s starodobniki z mednarodno udeležbo in memorial Nika Sodnikarja.
In kakor je dejala ena izmed obiskovalk po podelitvi pokalov, to sta bila dva lepa, napeta, zanimiva in adrenalinsko polna dneva. A si tokrat obiskovalci niso ogledovali le spektakularnih voženj motoristov, ampak še številne starodobnike in vožnjo z motorjem za celo družino, ali drugače trial. In če je pri prvih odločala hitrost in spretnost, je pri trialu veliko vlogo igrala potrpežljivost in vaja. A tokratne dirke AMD Lukovici ne bi uspelo izpeljati, če jim ne bi poleg AMD Domžale na pomoč priskočili še številni pokrovitelji. Tako so bili tekmovalci deležni poleg nagrade Občine Lukovica še nagrad Avto Cerarja iz Kamnika in Avtomehanike Kveder.
In kdo so tokrat stopili na zmagovalne stopničke?
V kategoriji SK 70 je bil prvi Nejc Šipek AMD Orjak,i na drugo stopničko se je povzpel Marko Mihael iRacing team, takoj za njim MartinMihael iz istega moštva. V razredu SK Open so mesta od prvega do tretjega zasedli Matija Fantinič, Danjiel Računica AMD Domžale in Simon Fantinič. Ohvale Enej Krševan GAS Vrtejba in Enej Logar AMD Domžale. V razredu GP 50 sta si mesti razdelila Robert Mladovan Gas Vrtejba in Silvano Mladovan MK Veteran. V razredu mini moto sta tekmovali dve starostni skupini in sicer je v skupini MM Otroci1 prepričljivo zmagal Tian Krševan Gas Vrtejba, drugi je bil Taj Komel Gas Vrtejba in tretji Matija Kodarin Gas Vertejba. V razredu MM Otroci2 Etien Kantar Božič GAS Vertejba in Tadej Maver Guštin GAS Vertejba. V razredu MM za državno prvenstvo Slovenije je prepričljivo zmagal Jani Medoš AMD Orjaki pred Valterjem Poropatom Mini moto klub Obala racing in Mašo Krmelj AMD Orjaki. Med rekreativci, ki niso po zagnanosti nič zaostajali za ostalimi vozniki, si je zmago priboril Jan Zorko pred Edy Rupelli Gas Vrtejba in Bojan Kodre. Razburljive so bile tudi dirke motorjev, ki so tako, kakor lastniki, častitljivih starosti. V razredu AAClasic 500 je prvo mesto zasedel Primož Vindišar, drugo Zoran Pavlović iz Srbije, AAClasic 750 Luciano Garlassi Italija, AAClasic legend so si mesta razdelili Zoran Salopek Hrvaška in Bruno Cmrk Hrvaška in Guido Lenzi Calisti Italija, AAClasic special Zdesav Dumbović Hrvaška, AAOltimer 250 Hewidi Fabjan Slovenija in v razredu AA Oltimer 500 Janez Marolt in Jože Cerar AMD Lukovica. AA125 GP/SP za državno prvenstvo Davide Di Lenardo in Martin DI Lenardo Istrani – Hrvaška in Žan Reja Slovenija. Izven konkurence Primož Vindišar Slovenija. Čeprav ni bila dosežena ženska vsota, so vendar krojile in ne le to, tudi bile so močne konkurentke, čeravno samo dve, ostalim tekmovalcem in si tudi zato zaslužile ob koncu tekmovanja še posebno dolg aplavz.
Številni obiskovalci, tokrat jih je bilo res veliko, no, kakšen bi lahko še bil, prostora je bilo dovolj, zanimivosti pa tudi, so se že sedaj odločili, da prihodnje leto zagotovo ponovno pridejo, saj v Centru varne vožnje AMZS od tekmovanj odneseš največ. Odlična vidljivost celotnega tekmovalnega prostora, zanimivi spremljevalni dogodki in odlična organizacija so garant, da bo obisk tudi v prihodnje velik.

DJD

Oglasno sporočilo