Mednarodno prvenstvo v Subotici

0
1559
V soboto 25.8.2018 se je ekipa Težkoatletskega kluba Domžale udeležila mednarodnega turnirja v olimpijskem dviganju uteži, v Subotici.
Tokratno tekmovanje, ki ga tradicionalno že od leta 1975 prireja Spartak Subotica je potekalo v znamenju 70 letnice obstoja domačega kluba, ki hkrati nesporno velja za najmočnejšo ekipo na področju bivše SFRJ. Ob takšnem jubileju je razumljivo, da se je organizator posebej izkazal in povabil številne močne ekipe iz Srbije, Hrvaške, Romunije, Malte, Francije, Slovenije in Madžarske.
.
Zmagala je povsem pričakovano domača ekipa, ki je imela v ekipi tudi Tamaš Kajdočija, svetovnega mladinskega podprvaka v supertežki kategoriji. Najboljši rezultat med posamezniki je dosegel Nenad Kudžič, (165 kg+195 kg). Za ekipo Tak Domžale so nastopili: Anže Kosmač, ki je potegu dvignil 120 kg, v sunku pa je zmogel kar 150 kg, Valentin Orešek, 106 kg+115 kg in Jaka Žagar 100 kg +120 kg. Skupno so zasedli peto mesto. Ob koncu tekmovanja je predsednik Tak Domžale Ivan Peterca, predsedniku domačega kluba gospodu Feriki, izročil zahvalo Težkoatletskega kluba Domžale za prijateljsko sodelovanje med kluboma, ki traja že več kot štirideset let.

T.O.  
Oglasno sporočilo