Uvodnik NOV!CE 12 2018: Zadovoljni, brezbrižni ali naivni?

0
1099

Občina Domžale – mesto zadovoljnih ljudi.

S tem sloganom se zadnje čase kiti naša občinska oblast in nam dopoveduje, da živimo v mestu, kjer je vse lepo in prav, kjer se sprehajajo zadovoljni ljudje in kjer oblast dobro skrbi za naše počutje. A vse skupaj je le kulisa, za katero se skriva kopica umazanih podrobnosti. Recimo ta, da imamo eno najdražjih, če ne celo najdražjo komunalo v državi. V primerjavi s prestolnico, komunalne storitve (voda in odpadki) preplačamo kar za dobrih 300 evrov na leto, dražji smo tudi od, po novem popularnega Kamnika. Ali se vam zdi, da imamo kaj boljše komunalne storitve kot Kamničani ali Ljubljančani?
V teh vročih dneh, ki minevajo, je bila tudi osvežitev v bazenu ena od rešitev za tiste, ki niso mogli na dopust. Pa se vam zdi, da je naš domžalski bazen tisto, s čimer bi se lahko pohvalili, ali bolj spominja na relikt socialističnih časov?
Imamo prazno garažno hišo in popolnoma neizkoriščeno območje ob železnici.
Občinska oblast se je zdaj odločila še dodatno uničiti vstop v naše mesto, saj hoče v Zaborštu postaviti mini industrijsko cono s parkirišči in avtopralnico za tovornjake, tehnične preglede… In to sredi naselja! Nič čudnega, da se tamkajšnjim krajanom meša od “zadovoljstva”. Si predstavljate nekoga, ki je recimo pred desetletjem ali dvema kupil parcelo na tem koncu, si postavil hiško za svojo družino na obronku Šumberka, zdaj pa mu nekdo tja postavi najprej nepotrebno črpalko (imamo kar štiri v mestu) pred nos, potem pa na polja tik ali kar v naselje planira še postavitev industrijske cone. Ja, vse to nam dela oblast, ki ji je očitno vse bolj vseeno, kako zadovoljni so njeni občani, pomembno je, da se sklepajo posli in delijo dividende…
O (pre)dragih obnovah stranišč, kulturnega doma, občinske stavbe, mostov in cest pa sploh ni več vredno izgubljati besed, saj dobesedno razmetavajo naš denar.
No, imamo pa “najsodobnejšo” avtobusno postajo, po novem jo napajajo fotocelice in upam, da ogrevani sedeži delujejo. Vsaj za tistih šest ljudi, ki se bodo lahko stlačili na skromno klopco. Očitno bomo morali Domžalčani za naše, še večje zadovoljstvo, na postajo priti toliko pred odhodom avtobusa, da se pogrejemo in na obraz se nam bo zarisal nasmeh.

Jakob

Oglasno sporočilo