Kronika policijske postaje Domžale (od 20.4. do 25.4.2021)

0
881

20.  4.  2021
PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO TER VOŽNJA POD VPLIVOM
ALKOHOLA
V  Domžalah  se  je  zgodila  prometna  nesreča, v kateri so bili udeleženi vozniki  treh  vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje vozila na prekratki  varnostni  razdalji.  Nihče  od  udeležencev  ni utrpel telesnih poškodb,  na vozilih pa je nastalo za okoli 7.000 eur materialne škode. Pri postopku  so  policisti  ugotovili tudi, da je eden izmed udeležencev vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar je bilo kršitelju začasno odvzeto
vozniško  dovoljenje. Policisti so zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov kršiteljem izdali plačilne naloge.

20. 4. 2021
TATVINA NEREGISTRIRANEGA VOZILA

V  okolici  Blagovice  je  storilec  odtujil parkiran, odklenjen in nevozen osebni avtomobil znamke Mitsubishi Pajero Pinin, modre barve, leto izdelave 2002.

21. 4. 2021
DELOVNA NEZGODA

V  Lukovici pri Domžalah je občan v okolici doma obrezoval drevesa, pri tem pa  si  pomagal  z  lestvijo.  Ko je sestopal z lestve mu je spodrsnilo ter omahnil okoli 3 metre v globino, kjer je negiben obležal. Na kraj so prišli reševalci  ZD Domžale, ki so poškodovanega oskrbeli nato pa ga odpeljali na nadaljnji pregled v UKC Ljubljana.

22. 4. 2021
NAJDENO MOŠKO KOLO

Policisti  so  prejeli  obvestilo o najdenem zapuščenem kolesu v Radomljah. Ugotovljeno  je  bilo,  da  gre za moško treking kolo znamke Nakamura, belo črne  barve,  ki se je že nekaj dni nahajalo pri eni izmed hiš v Radomljah. Kolo  je  bilo  pripeljano na policijsko postajo in bo odpeljano na FURS, v kolikor ne bo ugotovljen lastnik.

24. 4.2021
VLOM V GRADBENI ZABOJNIK

Policisti smo bili obveščeni o vlomu v gradbeni zabojnik na območju Domžal. Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec pristopil tekom noči pristopil do gradbenega kontejnerja, kjer je z NN primernim orodjem in na vzvod odprl vrata  zabojnika  ter  iz  notranjosti  odtujil več kosov delovnega orodja. Materialna  škoda  znaša  3.000  EUR.  Policisti  nadaljujejo  z  zbiranjem obvestil.

24.4.2021
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE Z UDELEŽBO OTROKA

Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči v kateri je bil udeležen in poškodovan  otrok.  Ugotovljeno je bilo, da je otrok na skiroju zapeljal na mastni madež na vozišču, pri tem izgubil nadzor nad skirojem, padel po tleh in  se  lahko  telesno  poškodoval.  V  času  dogodka  je bila poleg otroka prisotna mati, ki je otroka tudi odpeljala na UBKC Ljubljana.

25.4 2021
ZASEG TABLET

Policisti  so  imeli  v postopku osebo, ki je imela pri sebi večjo količino tablet,  za  katere  ni  znal pojasniti izvora, namenjene pa so preprodaji. Tablete  so  mu  bile  zasežene,  policisti  pa  bodo  zoper osebo napisali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

Policisti  so  beležili  tudi več kršitev Zakona o nalezljivih boleznih, za kar  so  kršitelje  opozorili  ali  jim izdali plačilne naloge s predpisano globo,  prav  tako  pa  so  podali  več predlogov pristojnemu organu zaradi kršitev veljavnih odlokov.

ZAČETEK MOTORISTIČNE SEZONE
Začela se je motoristična sezona. Vsem voznikom enoslednih vozil svetujejo, naj bodo izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vozniki motornih koles in koles z motorjem se morajo zavedati, da je  asfaltna  površina  še  hladna  in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik.  Poleg tega so zaradi na vozišču lahko prisotne tudi udarne jame in  veliko peska od zimskega posipa, vozniške sposobnosti voznikov motornih kolesa  pa  najverjetneje  še  vedno  niso na ravni lanskih. Pri vožnji naj vozniki  enoslednih  motornih  vozil  dosledno uporabljajo zaščitne čelade,
mopedi in motorna kolesa pa morajo biti tehnično brezhibna in registrirana. Ob   ugotovljenih  kršitvah  lahko  policisti  izrečejo  globo,  ob  hujših nepravilnosti pa tudi zasežejo motorno vozilo.

Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

OPOZORILO COVID 19

Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom  in  petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna
vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si
.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo