Za Male viteze gre

0
2811

Tokrat na 12. maratonu od 42, ki jih namerava preteči Bogomir Dolenc skupaj s prijatelji in ostalimi, ki se mu pridružijo na teku za ustanovo Mali vitez, je v začetku prišlo do manjšega zapleta. Komisija, ki pregleda progo pred začetkom je ugotovila, da proga ustreza za lažje tekače in tako nastop županu Toniju Dragarju prepovedala. Čast občine je tako reševala podžupanja mag. Renata Kosec, ki je odtekla kar nekaj krogov obuta seveda v testne copate Hoka.
Tako se je začel in uspešno končal 12. od 42. maratonov namenjenih pomagati zbirati denarna sredstev za Ustanovo Mali vitez in njene male viteze. Seveda ima še dodaten namen povabiti čim večje število občank in občanov k aktivnemu življenju, k rekreaciji, športu, gibanju in na koncu biti tudi dobrodelen.
12. maraton je športnik Bogomir Dolenc z namenom dobrodelnosti pretekel na tekaški progi Hiše na Travniku v Dobu pri Domžalah in sicer od 16. in vse do 20 ure. Kar 400 krogov je tokrat pretekel, a ne sam, saj so se mu pridružili številni tekači, rekreativci, ki so odtekli z njim nekaj krogov. Tisti, ki ne zmorejo tempa, kot so člani društva Šola zdravja, so kroge nabirali v svojem tempu z malce hitrejšo hojo, saj tudi to šteje v podporo tako Bogomiru kot Malim vitezom.  Naključni obiskovalci in ostali so na prireditvi  lahko izvedeli kaj več o Ustanovi Mali vitez. Če so predstavitev zamudili, so še vedno ostale na razpolago zgibanke.
Sicer pa so svoje dodali še trenerji Hiše na travniku, ki so predstavili različne načine vadbe. Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše, ki so neumorno tekali po progi in se nato predajali še užitkom na napihljivih igralih trampolinu in si poslikali obraz ter še kaj.
Da je tek šel lažje od nog je poskrbela godba Domžale s koračnicami in s tem dala dobrodelnosti svoj pečat.
Ker je takšna prireditev  odlična promocija za društva, smo si na prostoru ob progi lahko ogledali delo Društva za raziskovanje jam Simon Robič Domžale in plesno navijaška skupina Leaders Unified, ki je obenem vabila tudi nove članice in člane, da se jim pridružijo.  Za kaj gre pri tokratnem projektu je razložila Marjeta Grum, članica Upravnega odbora Ustanove Mali vitez, ki je tudi sama prebolela raka v otroških letih. Glavni moto projekta je  zbiranje denarnih sredstev za Ustanovo Mali vitez,  fundaciji za pomoč otrokom in mladostnikom obolelim za rakom. Sredstva se zbirajo z denarnimi donacijami podjetij, SMS sporočili in prostovoljnimi prispevki na dogodkih. Več o projektu si lahko preberete na http://www.ustanova-malivitez.si/. Sicer lahko darujete tudi z  poslanim SMS sporočilom na številko 1919 in geslom VITEZ, ali VITEZ5 ter  tako pomagate Ustanovi Mali vitez, posredno pa  pomagate malim vitezom in princeskam. Donacija preko telefona je mogoča za uporabnike TELEKOM, A1, TELEMACH in T-2 mobilnega omrežja.
In tako kakor je tekel Bogomir in so tekli tekači in tekačice, se sprehodili rekreativci je tekel jezik tudi  Mojci Krajnc, ki je povezovala program. In kako ji nebi, če pa ji je stregel sam gazda Hiše na travniku, njej vodo, godbenikom pa pivo Ravbar, da je tekla beseda in so godbeniki in godbenice lahko pihali v svoje inštrumente. Slišalo se je do nebes in tudi uslišalo, kajti dežja ta dan ni bilo. Tudi zgoraj nekaj dajo na dobrodelnost tako kakor mi spodaj in če vas ni bilo v Dobu pri Hiši na travniku, še vedno lahko nakažete kakšen everček in ne pozabite, kdor hitro da, dvakrat da.

DJD  

Bogomir Dolenc z oranžnim dresom oz. v sredini

 

 

 

Oglasno sporočilo