Vprašanja za župana Občine Domžale ter odgovori

0
2312

Našega bralca zanima, kolikšen bo strošek super moderne solarne avtobusne postaje, prve tovrstne v Sloveniji, ki bo čakajočim nudila ogrevane klopi, USB polnilce, defibrilator (AED) in brezžični polnilec. Glede na frekvenco odhodov avtobusov, to je na vsakih 20 minut ali še manj, se poraja vprašanje, če sploh potrebujemo postajo s takim udobjem, h kateremu bi pa prav zagotovo veliko prispevale tudi sanitarije.

Odgovor:

Na Občini Domžale smo se odločili, da v sklopu prenove okolice Ljubljanske ceste 70, prenovimo tudi avtobusno postajališče v centru Domžal v smeri Ljubljane. Gre za moderno avtobusno postajališče z nadstrešnico, ki ima novejši in bolj sodoben videz. Streha nadstrešnice je v celoti prekrita s solarnimi paneli. Za osvetlitev nadstrešnice so nameščene LED svetilke. V zimskem času boste lahko med čakanjem na avtobus posedeli na novih ogrevanih klopeh in napolniti telefon. Nameščenih bo osem USB polnilcev, na polici nadstrešnice pa bosta nameščena tudi dva polnilca za brezstično polnjenje. Na novi postaji bo lociran tudi nov LED zaslon namenjen koristnim informacijam in ostalem dogajanju v občini Domžale. Poleg tega bo nova postaja vključevala tudi defibrilator AED. Znesek celotne prenove avtobusnega postajališča znaša 34.172,20 EUR z DDV.
Toni Dragar, župan

_____________________________________________________________________

Vprašali smo tudi, če je to strošek celotne ureditve postajališča?

Odgovor:

Podatek o vrednosti investicije je le za novo solarno postajo. Strošek obnove okolice Ljubljanske bo znan kasneje.
Občina Domžale

 

Za mnenje smo zaprosili predsednika Nadzorne odbora Občine Domžale, Boruta Kurmanška.

Za vsako izvedbo del se izvede razpis na katerem se izbere najugodnejšega ponudnika, ki izpolnjuje razpisne pogoje. Z izborom najugodnejšega ponudnika je znana tudi cena za izvedbo del. Ta cena pa je na koncu lahko malenkostno drugačna od ponudbene v kolikor se pojavijo nepredvidena dela, ki z razpisno dokumentacijo niso bila zajeta.
Borut Kurmanšek

_______________________________________________________________

Če smo res potrebovali novo in še manjšo avtobusno postajo, pa presodite sami.

V občinskem proračunu so namenili 250.000 EUR za dela v tej občinski zgradbi ter urejanje okolice.

Uredništvo

Oglasno sporočilo