Kronika Policijske postaje Kamnik od 3.9. do 9.9.2018

0
1678

3. 9. 2018
TATVINA SEMAFORJA V ŠMARCI
Ponoči je v Šmarci, kjer se izvajajo dela na cesti neznani storilec izvršil tatvino semaforja z akumulatorjem in vso pripadajočo opremo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA KOLESA V MOSTAH
Občan iz Most je prijavil tatvino moškega gorskega kolesa znamke Kilimanjaro, tip MTB M Sport 29, bele barve. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI
Policisti so na Ljubljanski cesti v Kamniku obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Povzročitelju nesreče je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
V popoldanskem času so policisti na Križkem bajerju v postopku osebo, ki so ji zasegli snov za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo – konoplja rastlina. Po opravljeni analizi bo zoper kršitelja uveden postopek o prekršku.

PREKORAČITEV HITROSTI ZA VEČ KOT 50 KM/H V NASELJU
Policista sta na Ljubljanski cesti v Kamniku izmerila hitrost voznika osebnega vozila, ki je vozil kar 89 km/h več kot je dovoljeno. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov je bilo vozniku skladno s 113A ZP-1, odvzeto vozniško dovoljenje ter prepovedana nadaljnja vožnja. Policisti smo zoper njega podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

4. 9. 2018
TATVINA VOZILA NA KLAVČIČEVI
Na Klavčičevi ulici v Kamniku je neznani storilec preko noči izvršil tatvino osebnega avtomobila znamke Audi, tip A3, reg. št. LJEA-303. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
V Kamniku, na parkirišču pri zdravstvenem domu, je prišlo do prometne nesreče s pobegom zaradi nepravilnega premika z vozilom. NN voznik rdečega vozila je s kraja nesreče odpeljal, ne da bi udeležencu nudil svoje podatke.

NESREČA PRI DELU
Policisti so na Korenovi cesti obravnavali nesrečo pri delu. Delavcu je pri sestopu s cisterne spodrsnilo na stopnici, zato je padel in se lahko telesno poškodoval. O nesreči je bil obveščen delovni inšpektor. Policisti bodo o nesreči obvestili tudi pristojno državno tožilstvo.

NAJDEN MRTEV V STANOVANJU NA PARMOVI
Na podlagi prijave o pogrešanem občanu, ki ga ni bilo v službo, so policisti PP Kamnik, zaradi možnosti oz. suma, da se pogrešana, vendar neodzivna oseba nahaja v svojem stanovanjem na Parmovi ulici, ob pomoči gasilcev PGD Kamnik vstopili v stanovanje. Žal je bil pogrešani občan najden mrtev. Zdravnik pri pregledu trupla ni našel znakov tuje krivde. O dogodku bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
V Kamniku, na parkirišču pri Domu starejših občanov, je prišlo do prometne nesreče s pobegom zaradi nepravilnega premika z vozilom. Neznani voznik je s kraja nesreče odpeljal, ne da bi udeležencu nudil svoje podatke.

SPOR V KOMENDI
V Komendi na Glavarjevi je prišlo do spora med občanoma. Zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru jima je bil izdan plačilni nalog.

5. 9. 2018
PROMETNA NESREČA NA OBVOZNICI
Na kamniški obvoznici je prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena tri vozila. Ob prihodu patrulje na kraj so se udeleženci med sabo že sporazumeli o krivdi in izpolnili evropsko poročilo.

6. 9. 2018
PROMETNA NESREČA NA PARKIRIŠČU
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči na parkirišču v centru Kamnika. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tujega vozila pri vožnji vzvratno z vlečno kljuko vozila zadel korito za rože in ga poškodoval. Povzročitelju je bilo na kraju izdano potrdilo o plačani globi zaradi kršitve ZPrCP in izdano potrdilo o poškodbi vozila tuje registracije.

SPOR MED PARTNERJEMA
Policisti so na javnem kraju obravnavali intervencijo, ker je prišlo do spora med partnerjema. Po zbranih obvestilih je bil kršitelju izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI
Policisti so na Ljubljanski cesti v Kamniku obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti. Povzročitelju nesreče je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

7. 9. 2018
PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO V KAMNIKU
Policisti so v križišču Šolske ulice in Novega trga v Kamniku obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Udeleženca sta izpolnjevala pogoje za vožnjo, zato jima je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreča.

PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO V SUHADOLAH
Policisti so v Suhadolah obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Udeleženca sta izpolnjevala pogoje za vožnjo, zato jima je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreča.

PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO NA KORENOVI
Policisti so v križišču regionalne ceste s Korenovo cesto obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Udeleženci so izpolnjevali pogoje za vožnjo, zato jim je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreča.

8. 9. 2018
BREZ DOVOLJENJA PRODAJA SREČKE NA PRIREDITVENEM PROSTORU
Na prireditvenem prostoru v Kamniku je ženska prodajala in ponujala srečke mimoidočim, čeprav za omenjeno dejavnost ni imela dovoljenja. Policisti so ji zasegli 23 belih zapakiranih vrečk z vsebino, ki bodo odstopljene drugemu prekrškovnemu organu.

MED VOŽNJO ZAGORELO VOZILO
Voznici se je med vožnjo iz Ljubljane proti Žejam pričelo smoditi in kaditi iz motornega dela vozila Peugeot 206. Vozilo je ustavila in na pomoč poklicala gasilce, ki so tlenje v motornem delu vozila pogasili. Ugotovljeno, da je prišlo do okvare motorja na prednjem delu pri hladilnem sistemu. Znakov kaznivega dejanja ni bilo, prav tako je tuja krivda izključena.

9. 9. 2018
SPOR OBČANK V KAMNIKU
Policisti so obravnavali spor med občankama na Tunjiški v Kamniku. Kršiteljica je pred prihodom policistov kraj zapustila. Po zbranih obvestilih ji bo izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
V Kamniku smo eni osebi zasegli snov za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi bo zoper kršitelja uveden postopek o prekršku.

KRAVE POŠKODOVALE VOZILO NA KISOVCU
Občanka je podala prijavo o poškodbi vozila na Kisovcu. Ugotovljeno, da so parkirano vozilo poškodovale krave, saj so vidne sledi zob in slinjena živali. Z vozila so bili odtrgani znaki znamke vozila.

PROMETNA NESREČA V SPODNJIH STRANJAH
Do nesreči v Spodnjih Stranjah je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu (324. člen KZ-1). Na podlagi ZKP mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izdana odredba za strokovni pregled, ki je bil opravljen v ZD Kamnik.

VLOM V PODJTJE V SPODNJIH STRANJAH
Policisti so bili obveščeni o vlomu v podjetje v Spodnjih Stranjah. Policisti v zadevi še zbirajo obvestila. Po zaključku preiskave sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo