Trije Calcitovci državni prvaki v vzponu

0
2369

Pohorje je bilo prizorišče letošnjega državnega prvenstva v vzponu z gorskimi kolesi, od članov kamniškega Calcit Bike Teama so se prvih mest razveselili Peter Zupančič v kategoriji mlajših članov, Blaž Žle v konkurenci do 17 let in Hana Kranjec Žagar v kategoriji do 15 let.
S starta pri izobraževalnemu domu Pekre so se gorski kolesarji v vseh kategorijah pognali hkrati, po 10 kilometrih in premaganih 649 višinskimi metri pa je bil cilj pri Bolfenku ob zgornji postaji Pohorske vzpenjače.
Med mlajšimi člani je Zupančič ubranil naslov, z novi majici državnega prvaka je povedal: “Ena izmed zadnjih tekem sezone je bilo današnje državno prvenstvo v mtb vzponu na Pohorje. Glede na samo sezone in trenutno formo sem s samo vožnjo zadovoljen, uspel pa sem ubraniti tudi naslov prvaka v svoji kategoriji do 23 let.”
Med tekmovalci do 17 let je Calcitu naslov prikolesaril Žle, že petega naslova državne prvakinje v tej sezoni pa se je razveselila Hana Kranjec Žagar. “Vzpon je bil dolg 10 kilometrov in zato zame kar precej težek, sem pa zelo zadovoljna z razultatom in mojim petim nazivom državne prvakinje letos. Čez ciljno črto sem prišla druga generalno v ženski razvrstitvi,” je povedala.
Drugo mesto v kategoriji elite je osvojil Jure Belak, tik za zmagovalcem je končal tudi Mihael Štajnar v kategoriji do 19 let. Matic Kranjec Žagar je delal družbo Žletu v konkurenci do 17 let.
Med vojaki so od Calcitovcev nastopili Iztok Arbajter, Valter Tomšič in Rajko Novak. Zvrstili so se od drugega do četrtega mesta.

PR Calcit Bike Team
Fotografije: Mira Kranjec

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here