Vidov sejem v Šentvidu pri Lukovici

0
1703

Sveti Vid, ki je zavetnik lekarnarjev, gostilničarjev, pivovarjev, vinogradnikov, bakrorezcev, plesalcev in igralcev, mladine, domačih živali, goduje 15. junija, a v Šentvidu, ki nosi ime po zavetniku cerkve sv. Vidu so Vidovo praznovali na nedeljo 13. junija.
Praznovanje  zavetnika podružnične cerkve sv. Vida se je začelo z sveto maša in blagoslovom piva in sejemskega prostora ter vseh prisotnih. Kar navadili smo se že, da  TD Sv. Vid, ki je organizator Vidovega sejme pripravi tudi Vidov večer, ki je kulturno obarvan, a žal ga letos ni bilo. Upajmo da bo  združen z praznovanjem 10. letnice društva v septembru.
Sicer smo se tokrat lahko prepričali, da sejem ponuja pestro ponudbo samo domačih pridelkov in izdelkov. Namesto češenj, ki jih je letos pobrala pozeba in nato prevelika količina dežja, smo se lahko sladkali z jagodami in po blagoslovu, ki ga je opravil župnik Bernard Rožman,  popili tudi vrček piva Rokovnjač . A to še ni vse na sejmu so se  tokrat ekipe pomerile v kuhanju golaža in, da mladež ve, kako se kuha dober golaž, so dokazali Cicibančki, ki so premagali mnogo mlajšega Jungsterja.  Na tretje mesto so se z kuho golaža uvrstili Prisrčnice.
Sejem je bil ena prvih večjih prireditev po koroni v občini Lukovica, kar je naglasila tudi županja mag. Olga Vrankar, ki je obenem pohvalila prizadevne organizatorje za ves njihov trud k poživitvi utripa v kraju in promocije občine v vseh letih delovanja TD sv. Vid. Sejemski utrip je popestrila tako kot vsa leta do sedaj godba Lukovica, ki očara tako  z pogledom  kot z igranjem koračnic. Sejem z odlično ponudbo je tokrat zaprl svoja vrata, a prizadevni organizatorji zatrjujejo, da bodo preteklo leto, ko je bilo jubilejno deseto, prenesli v letošnje leto in pripravili še kar nekaj prireditev na katere ste že sedaj vabljeni.

DJD

Oglasno sporočilo