2. dobrodelni tek in pohod Osnovne šole Marije Vere

0
3063

Četrtek, 27. september 2018, je bil krasen dan za druženje, tek, hojo, preživljanje časa v naravi. Jesen počasi, a zagotovo prihaja, gozd se barva v rumeno, poletna vročina je popustila. Spet je tudi med športno aktivnostjo lažje zadihati in da bi najmlajši začeli, malo starejši vztrajali, odrasli pa se morda vrnili k redni telesni vadbi, smo se v osnovni šoli Marije Vere odločili ponovno pripraviti tek in pohod za vse.

Po lanskem spodbudnem začetku letos nadaljujemo, tokrat v sklopu Evropskega tedna športa. Proga je enaka, z začetkom v Šmarci ob nogometnem igrišču, vmes ob reki, cilj pa je na travniku Kinološkega društva Duplica. Temperaturo smo začeli dvigovati s plesom in aerobiko, za kar sta poskrbeli naši učiteljici Tanja in Petra. Množica mladih in starejših je na progo krenila ob spodbudnih besedah gospe ravnateljice, v cilju pa so nas poleg vode pričakali zdravi prigrizki, ki smo jih pripravili v okviru Zdrave šole, projekta s 25-letno zgodovino. Predstavila so se nam društva, ki na naši šoli ponujajo športne interesne dejavnosti. Še posebej so navdušile učenke naše šole, ki so pripravile nastop v ritmični gimnastiki.

S kratkimi nagovori so nas pozdravili ravnateljica Violeta Vodlan, podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi in predstavnik staršev v Svetu šole Bojan Dimic. Vsi so bili navdušeni nad velikim številom udeležencev in veseli, ker nas šport povezuje. Kot je dejal podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi, se zaradi športa lažje učimo, naše vsakodnevne obveznosti pa nam gredo bolje od rok.

Pozabiti pa ne gre glavnega namena dogodka, to je dobrodelnosti. Sredstva, zbrana na teku in pohodu s prostovoljnimi prispevki, bodo porabljena za pomoč socialno šibkejšim učencem. Tako jim bomo nudili doživetja, za katera bi bili sicer prikrajšani, poleg tega pa bomo lahko kupili nadstandardne učne pripomočke in tako za vse izboljšali kvaliteto poučevanja in učenja. Naj se za konec zahvalimo vsem, ki ste na kakršen koli način prispevali, da je prireditev uspela. Hvala vsem zaposlenim šole, ki ste pomagali pri izvedbi, Komunalnemu podjetju Kamnik, Prostovoljnemu gasilskemu društvu Duplica in Kinološkemu društvu Duplica.

Seveda hvala vsem, ki ste prišli in premagali progo za dober namen. Naslednje leto se ponovno vidimo.

Besedilo in fotografije: Tadej Trobevšek, Osnovna šola Marije Vere

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here