Slavnostni koncert ob 15-letnici delovanja Klape Mali grad

0
3404
Polno dvorano v večnamenskem prostoru Osnovne šole Toma Brejca so člani kamniške klape navdušili skupaj s številnimi gosti in glasbenimi prijatelji.

 

.

Klapa Mali grad je bila ustanovljena spomladi leta 2003, v jeseni so imeli že prvi samostojni koncert v Kamniku z gosti z Visa. Ker je bil odziv izredno pozitiven, so fantje dobili “veter v jadra” in zgodba se je začela odvijati. Najbolj so postali prepoznavni po izvajanju izvirne dalmatinske klapske glasbe. Uvrščajo jih med pionirje klapske glasbe izven domovine te priljubljene zvrsti. Obiskali so domala že vse slovenske regije, večkrat so nastopili na Hrvaškem, gostovali pa tudi v Avstriji, Italiji in Veliki Britaniji.

V 15 letih je v Klapi prepevalo kar nekaj pevcev, v trenutni zasedbi pa prepevajo Roman Zorman (prvi tenor), Boris Selko (drugi tenor), Toni Rajk (drugi tenor), baritonista Bojan Kotnik (bariton), Primož Leskovec (bariton in umetniški vodja), Gojko Kenda (bas), Robert Gartner (bas) in Marjan Plemeniti (bas).

Klapa Mali grad je zasedba, ki izvaja bogat glasbeni repertoar, ki zajema tradicionalno dalmatinsko pesem in novejše skladbe »a capella«, svojo glasbo pa dopolnjujejo tudi z instrumentalno podlago. Z veliko vnemo se lotevajo novih skladb.

Oder so si delili skupaj z mnogimi znanimi imeni, kot so Oliver Dragojević, Petar Grašo, Meri Cetinić, Tereza Kesovija, Gibonni, Radojka Šverko in še kdo. Tudi danes so se jim na odru pridružili glasbeni gostje in prijatelji, in sicer Prvo slovensko pevsko društvo Lira iz Kamnika, Werner, Tanja Zajc Zupan in Teja Saksida, Majda in Marjan Petan, Vrhpoljski tamburaši, Klapa Lavanda, Klapa Kvarner in Slovenski muzikanti.

Podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi je ob tej priložnosti kamniškim glasbenikom izročil zahvalo za uspešno glasbeno ustvarjanje, ki je v ponos vsem Kamničankam in Kamničanom, z željo, da bi sledili melodijam, ki jih razveseljujejo. Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec pa jim je s ponosom, da je prisluhnil že mnogim koncertom kamniške klape, zaželel, da bi glasbeno popotovanje nadaljevali tudi v prihodnje in bi glasbo nosili širom meja občine Kamnik.

Za preplet misli in besed je poskrbel Jure Sešek.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here