Kronika Policijske postaje Kamnik od 1.10. do 7.10.2018

0
2536

1.10. 2018
HIŠNA PREISKAVA
Policisti so na podlagi odredbe Okrajnega sodišča v Kamniku opravili hišno preiskavo pri dveh osebah v Kamniku. Pri preiskavi hiše je bilo najdenih 11 manjših sadik rastline – konoplja, nekaj pa je bilo že porezanih. Zasežene rastline bodo poslane v analizo. Po opravljeni analizi bo zoper kršitelja uveden ustrezen postopek.

KRAVE POŠKODOVALE VOZILO NA KISOVCU
Občan je podal prijavo o poškodbi vozila na Kisovcu. Ugotovljeno, da so parkirano vozilo poškodovale krave, saj so vidne sledi zob in slinjena živali.

GLASNA GLASBA NA PEROVEM
Obveščeni smo bili o glasni glasbi, ki se je predvajala v enem izmed lokalov na Perovem. Policisti so na kraju ugotovili kršitev in lastniku izdali plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

2.10. 2018
TATVINA VOZILA NA LIVARSKI ULICI
Na Livarski ulici v Kamniku je neznani storilec preko noči izvršil tatvino osebnega avtomobila znamke Megane Grandtour, reg. št. LJ29-SGD. Slednje smo policisti našli na območju Ljubljane in ga vrnili lastniku. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

GLASNA GLASBA NA STELETOVI CESTI
S strani občana smo bili obveščeni o glasni glasbi pred stanovanjsko hišo na Kovinarski cesti. Policisti so na kraju ugotovili kršitev in lastniku izdali plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

3.10. 2018
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V PODGORJU
V Podgorju smo obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika, kateri je izsilil prednost kolesarju, kateri je trčil v zadnji desni bok osebnega vozila in padel po vozišču in se hudo telesno poškodoval. Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

4.10. 2018
POSKUS VLOMA V VOZILO
Oškodovanec je na PP Kamnik prijavil poskus vloma v vozilo, ki se je zgodil v Kamniški Bistrici. Ugotovljeno, da je neznani storilec poskušal vlomiti skozi prednja desna vrata vozila, vendar v notranjost ni prišel. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NAJDENO KOLO NA FUŽINAH
Na policijsko postajo je poklical občan in povedal, da je za kulturnim domom v Kamniku parkirano kolo, znamke OLPRAN LASER, modro sive barve, št. okvirja CMP05J6021.Napisan zapisnik o najdenih stvareh. Lastnik kolesa lahko kolo prevzame na policijski postaji Kamnik.

5.10. 2018
PROMETNA NESREČA NA MENGEŠKEM POLJU
Na Mengeškem polju smo obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi vožnje po nasprotnem pasu voznice, katera je trčila v nasproti vozeče vozilo. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

6.10. 2018
VLOM V PODJETJE
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v podjetje L plast in sicer je neznani storilec vstopil v podjetje, kjer je iz viličarja odtujil original daljince s katerimi si je omogočil vstop v skladišče podjetja iz katerega je odtujil PVC pipe za sode in s tem podjetje oškodoval za okoli 2000 evrov. Policisti bodo zbrali obvestila in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

TATVINA ROBOTSKE KOSILNICE NA KRIŽU
Na Križu je prišlo do tatvine robotske kosilnice znamke Husqvarna, ki jo je neznani storilec odtujil v popoldanskem času. Policisti bodo zbrali obvestila in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

7.10.2018
ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policisti so imeli v Suhadolah v postopku osebo, kateri so na podlagi 52.člena ZNPPol in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli neznano zeleno-rjavo posušeno snov, rastlinskega izvora. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Patrulja PP Kamnik je imela v Mekinjah v postopku voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.95 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here