V Radomljah brez zmagovalk

0
1471

Po dolgem reprezentančnem premoru so na zelenice zopet stopile igralke v SŽNL. V Radomljah sta se Radomljanke znašle v vlogi gostiteljic, nasproti pa so jim stale igralke Krim Rolljet-a. Štirje zadetki, zapravljena enajstmetrovka in rdeč karton so zaznamovali srečanje, v kateri sta se ekipi razšli z 2-2.

V prvem delu prvega polčasa je igra potekala med obema kazenskima prostoroma, ekipi pa si nista pripravili veliko priložnosti. Radomljanke so povedle po dobre pol ure igre, ko je globinsko podajo skozi osrčje gostujoče obrambe v zadetek spremenila Zala Kuštrin. Le minuto kasneje se je Zala Kuštrin znašla v podobnem položaju, tokrat pa je njen strel s sedemnajstih metrov vratarka Maja Zajc s konicami prstov odbila v kot.

V 39. minuti pa so Radomljanke podvojile vodstvo. Z levega kota je Katarina Gadnik poslala predložek točno na glavo Lari Klopčič, ki je povišala na 2-0. Tik pred koncem polčasa pa so ljubljančanke znižale rezultat, ko je ena od gostujočih igralk z leve strani sprožila proti vratom, žoga je na poti zadela Laro Klopčič in toliko spremenila smer, da je preletela domačo vratarko Katarino Jagarinec.

V drugem delu igre sta ekipi hitro zapretili; najprej je pri domačih poizkusila Izabela Križaj, pri gostjah pa je sprožila Katja Turk. V 56. minuti je glavna sodnica srečanja Tanja Subotić po nepravilnem posredovanju igralke Krima Zale Petrič nad Zalo Kuštrin v kazenskem prostoru pokazala na belo točko. Odgovornost je prevzela Lara Klopčič, vratarka Maja Zajc pa je ugotovila njeno namero in žogo izbila v kot.

Kazen pa je sledila v 64. minuti, ko je Vanesa Kozina sprejela žogo štirinajst metrov od domačih vrat in žogo in z visokim strelom izenačila rezultat. V 83. minuti je drugi rumeni karton na tekmi prejela Karmen Ulbin in tako morala z igrišča. V sodnikovem dodatku pa sta si ekipi priigrali še vsaka po eno lepo priložnost. Po dosojenem indirektnem udarcu s petih metrov je Lucija Grad zatresla prečko, na drugi strani pa je s prostega strela s 35 metrov malce mimo vrat merila Lara Klopčič.

Po prvem remiju v sezoni se Radomljanke naslednjo nedeljo odpravljajo na gostovanje v Velesovo, kjer se bodo pomerile s tamkajšnjo ekipo ŽNK Cerklje.

Šesti krog Slovenske ženske nogometne lige,
Športni park Radomlje

ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Krim Rolljet 2-2 (2-1)
Gledalcev: 75
Strelke: Kuštrin 32., Klopčič 39.; Klopčič (ag 45.), Kozina 64.
Opomini: Adam, Ulbin; Petrič, Kutnjak, Kavčič.
Rdeči karton: Ulbin 83. (drugi opomin).
Sodnice: Tanja Subotić (glavna sodnica), Helena Buh, Slađana Jovičić (pomočnici).
Delegat: Štefan Tivold.

ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Jagarinec, Boh, Klopčič, Udovič (Bratina 63.), Čagran, I. Križaj, Butković, Kuštrin, Adam (Shaqiri 86.), Gadnik, Ulbin (K). Na klopi: J. Križaj, Ljubijankić, Vodušek. Trener: Gregor Mohar.

ŽNK Krim Rolljet: Zajc, Intihar (Šmid 46.), Grad, Kavšek, Kutnjak (Kavčič 86.), Turk (K), Kastelec (Kozina 46.), Lavrenčič (Kepa 68.), Babnik, Pintarič (Rus 82.), Petrič. Trener: David Fekonja.

A.S.
Foto: Rok Zore

Oglasno sporočilo