“Enakovredno smo se zoperstavili Mariboru”

0
1079

Za domžalskimi nogometaši je prva tekma pokalnega četrtfinala, v katerem se merijo z Mariborom. Prvih devetdeset minut so rumeni odigrali v Ljudskem vrtu, od koder se vračajo z minimalnim porazom z 1:0, a hkrati z aktivnim rezultatom, ki daje možnosti za preobrat na sredinem povratnem srečanju.
“Zadovoljen sem s prikazanim. Fantje so prikazali zelo borbeno igro in so se povsem enakovredno zoperstavili Mariboru. Razlika, ki je odločila, je bila le v tem, da je v enem primeru žoga od vratnice šla v mrežo, v drugem pa se je odbila izven gola. Oboji smo imeli svoje priložnosti, v prvem delu so bili aktivnejši domači, nadaljevanje je nato pripadlo nam. Na povratni tekmi bomo lovili aktiven zaostanek. Nikakor se ne predajamo in napovedujemo boj do zadnje sekunde,“ je po prvi polovici četrtfinalnega dvoboja dejal trener Simon Rožman, čigar moštvo je tudi na tokratnem gostovanju v Ljudskem vrtu prikazalo zelo dopadljivo predstavo.
35-letni Štorovčan je v primerjavi s sobotnim ligaškim obračunom z Aluminijem opravil dve menjavi – kaznovanega Žužka je zamenjal Gnezda Čerin, namesto poškodovanega Lazarevića pa se je prvič po poškodbi vrnil Sikošek. Kapetanski trak je ob odsotnosti Senijada Ibričića znova nosil Agim Ibraimi, ki tokratno srečanje ne bo ohranil v lepem spominu, saj je zaradi poškodbe moral predčasno zaključiti s tekmo.
Mariborčani so sicer do zmage prišli z zadetkom v 20. minuti, ko je bil s pomočjo vratnice uspešen nekdanji Domžalčan Jan Mlakar. Na drugi strani so si rumeni priigrali kar nekaj lepih priložnosti, še najbližje zadetku je bil v drugem delu Adam Gnezda Čerin, čigar poizkus s prostega strela je zaustavil okvir vrat.
“Za nami sta dve dobri predstavi, ki ju sicer nismo uspeli kronati z zmagama, a sta obe tekmi nakazali, da se dvigujemo. Igramo dober nogomet, smo napadalni in željni, v določenih trenutkih nam žal zmanjka tudi kanček športne sreče. A slednjo si moramo priboriti sami, s trdim delom in pravo delovno vnemo,“ je še dodal domžalski strateg.
Domžalsko moštvo bo znova na delu že v nedeljo, ko bo 16. uri v Športni park prihaja Gorica.
Povratni pokalni dvoboj z Mariborom bo nato na sporedu v sredo, 31. oktobra, z začetkom ob 17. uri.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo