V modi so predsednice!

0
534

Imamo posebno srečo v našem domžalsko-kamniškem bazenu, iz katerega politika zajema številne  kadre. Kar poglejte: na oltar politike smo samo v zadnjem času položili Šarca in Tonina, oba sta zaznamovala celotno našo državo, tudi v smislu prepiranja ali je bila puška v koruzi, ali se je našel izgubljeni  tovornjak z maskami; najbolj zabavna je bila tista, da je veliko povpraševanje po naši koruzi, ker da so v njej puške! Pa tudi tista o Toninovi umazani srajčki, ki da je daleč najboljša reklama za mineralno  vodo Donat.

Sedaj pa smo pred čisto drugačno izbiro! Iz našega bazena bodo na žrtvenik volitev zlezle ženske in sicer kandidatke za predsednico države.  Začenja se namreč boj za najvišjo, najbolj častno državno funkcijo, iščemo predsednika (ali predsednico), saj so dosedanjemu potekli vsi roki in mandati in se bo moral ozreti višje, najvišje kar je možno. Mi pa bomo očitno prispevali k vseslovenski histeriji  predsedniških volitev kar nekaj kandidatk. Te so namreč sedaj v modi, saj je politika odkrila, da imajo predstavnice lepšega spola trenutno pri volivcih  več simpatij, ker je menda dokazano, da so njihove možganske kapacitete prav tako sposobne sprejemati politične odločitve. Če se levi pol politike baha s kandidatkami, se mora enakovredno uravnoteženo pobahati tudi desni, se razume.

Prva od teh gospa je Ljudmila Novak ali ljubkovalno Milka, Moravčanka, ki je že dva mandata evropska poslanka in dostojna predstavnica Nove Slovenije. Predstavnica desnice, za katero pa v stranki niso čisto prepričani, da je to res, saj ima gospa Milka malce bolj svoboden pogled na držo ortodoksnih članov svoje stranke in je prav zato doslej požela veliko spoštovanja in simpatij  državljanov. Milko so prav zato mnogi že videli na mestu predsednice države in ji javno sugerirali, naj kandidira.

Druga močna kandidatka z našega lokalnega bazena je Nataša Pirc Musar. Odločna gospa, ki jo dobro pozna vsa Slovenija še iz njenih prejšnjih funkcij, pa tudi s TV ekranov, saj je bila nekaj časa zelo znan novinarski obraz. S svojimi odločnimi stališči, zlasti glede človekovih pravic in svobode govora, se je vtisnila v zavest državljanov in jo mnogi vidijo kot primerno kandidatko za mesto predsednice.

V zadnjih dneh pa se je kot meteor na političnem nebu pojavila še tretja dama, ki jo mika predsedniški stolček, Moravčanka Nina Krajnik, privatno sicer soproga moravškega župana, uradno pa  psihoanalitičarka in doktorica, ki je znana javnosti iz tv pogovora z Jožetom Možino in iz objave v črnih  kronikah  dnevnega časopisja, da je precej srborita ženska ki zna zagrabiti tudi za hladno orožje. Torej nevarna. Nekaterim to buri domišljijo in jih vzburja, nekaterim vliva strah, mnogi pa se tudi zabavajo in radovedno čakajo na napovedani »ženski ravs«. Vsaka ima svoje navijače, vsaka svoje podpornike in svoje sovražnike.

Naša politika je odkrila žensko, tako smo v sivino moških oblek in dolgočasnih kravat dobili  rdeče petke in širok nasmeh, odkrit tatu in sproščen korak po rdeči preprogi, dobili pa smo tudi opravljive komentarje in licemersko zgražanje ter sklicevanje na protokol. Vse našteto dokazuje, da je v državno togost vdrla  drugačnost,  ki jo premorejo le ženske. Sodobne ženske, ne s povešenim pogledom in sklonjeno glavo ampak pokončno in s širokim nasmehom.

D.Šraj

Fotografija je simbolična

 

 

Oglasno sporočilo