Velika zmaga Težkoatletskega kluba Domžale na mednarodnem turnirju v Somborju!

0
2066

V soboto 27.10.2018 je v KDT Radnički Sombor organiziral mednarodni turnir v olimpijskem dviganju uteži.
Na povabilo organizatorja se je kot edini klub iz Slovenije tekmovanja udeležil tudi TAK Domžale. Za ekipo TAK Domžale so nastopili Anže Kosmač, Jernej Orešek in Jaka Žagar. Tekmovalce ste spremljala tudi predsednik kluba Ivan Peterca in strokovni vodja Boštjan Peterca. Anže Kosmač je ponovno popravil osebni rekord v sunku, tokrat je dvignil kar 155 kg! V potegu je zmogel 120 kg, s čimer je potrdil da je v samem vrhu slovenskega dviganja uteži. Izredno se je izkazal tudi Jernej Orešek, ki je dvignil prav vseh šest dvigov. V potegu je zmogel 110 kg, v sunku pa 130 kg, s tem rezultatom se je zelo približal meji 300 točk.

Zablestel pa je tudi komaj 18 letni Jaka Žagar, ki je tokrat popravil kar vse osebne rekorde. Dosledno izvrševanje treningov je bila v zadnjem obdobju njegova postava. V potegu je dvignil 105 kg, v sunku pa 135 kg in tako prebil mejo 280 točk. Skupaj so tako dosegli 887 točk, kar je bilo dovolj, da so za 4! (štiri!) točke premagali favorizirani Spartak iz Subotice.

O moči slednjih priča dejstvo, da so v ekipi imeli aktualnega univerzitetnega svetovnega prvaka Ervina Rožnika. To je sploh prva zmaga TAK Domžale na tem tradicionalnem mednarodnem turnirju, ki se ga sicer udeležuje že več kot 40 let. Po tekmovanju je bilo v ekipi čutiti prešerno vzdušje, slišati je bilo že besede o načrtih za zaključni del sezone. Fantje so povedali, da sta do konca letošnje sezone ostali še dve tekmi. Prva bo 18. novembra, ko bo Maribor gostil finale ekipnega državnega prvenstva.

V.O.

Oglasno sporočilo