Simon Rožman o včerajšnji tekmi s Celjem

0
1090

Domžalski nogometaši se na reprezentančni premor podajajo s priborjenim remijem na včerajšnji tekmi s Celjem. Po šestnajstih ligaških kolih imajo na svojem kontu enaindvajset točk, s čimer zasedajo peto mesto v najmočnejši slovenski nogometni ligi.

nkd 6

Igralcem bi čestital za borbenost in karakter, seveda pa tudi za vknjižen remi Dolgo časa smo igrali z igralcem manj, po prejetem rdečem kartonu smo se razumljivo nekoliko postavili nazaj. A smo kljub temu poizkušali s hitrimi prehodi, saj smo vedeli, da se bo pojavila situacija, iz katere bi lahko zadeli. Čeprav smo rezultatsko že zaostajali, nismo obupali, ob številčnem deficitu smo si nato priigrali nekaj situacij, eno tudi izkoristili, s čimer se veselimo prigarane točke,“ je po včerajšnjem dvoboju dejal trener Simon Rožman.

Domžalski nogometaši so dobro začeli srečanje, zanimivo in dinamično dogajanje z obeh strani pa je nato prekinil izredno hitro in strogo dosojen rdeč karton Tilnu Klemenčiču. Glavni akter srečanja Roberto Ponis mu je namreč v razmaku zgolj treh minut pokazal dva rumena kartona. Sledilo je obdobje pritiska Celjanov, ki so bili uspešni v 66. minuti, a so na prejeti zadetek rumeni bojevniki znali odgovoriti. Senijad Ibričić je najprej z novim mojstrskim vložkom poskrbel za slalom med gostujočimi branilci, pred golom nato lepo našel Mateja Podlogarja, ki je požrtvovalno zatresel celjsko mrežo in dosegel svoj drugi zadetek v sezoni.

Izključitev je znova spremenila našo celotno taktično zamisel, zato smo se morali prilagoditi. Na koncu je najpomembnejše, da smo se uspeli zbrati, izničiti zaostanek in vknjižiti novo točko. Pred nami je reprezentančni premor, ki ga bomo izkoristili za večje število treningov in tudi za prijateljsko tekmo z zagrebško Lokomotivo. V tej jeseni nas čakajo še trije pomembni obračuni, na katerih si bomo skušali priboriti čim boljše izhodišče pred spomladanskim delom,“ je še dodal domžalski strateg.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo