Tokrat so občino Kamnik v Zürichu zastopali bratje Krt

0
3072

Na povabilo instrumentalne zasedbe STADTMUSIK EINTRACHT ZÜRICH, ki jo vodi nekdanji občan in ravnatelj Glasbene šole Kamnik, Janez Krt, smo se bratje Primož, Matej Emil in Dominik Krt udeležili njihovega stilskega letnega koncerta pomenljivega naslova »WESTERN SATURDAY«, ki se je zgodil v soboto, 24. novembra 2018 ob 20. uri v REF. KIRCHGEMEINDEHAUS AUSSERSIHL v centru velikega švicarskega mesta Zürich.

Ves večer je bil zaznamovan s filmsko glasbo iz znanih filmov iz divjega zahoda, predvsem pa z glasbo zanje izpod peresa znanega italijanskega skladatelja Ennia Moricconea, ki je poleg instrumentalne glasbe večkrat uporabi tudi vokalne vložke, ki so jih po Dominikovih priredbah izvedli bratje Primož, Matej, Emil in Dominik. Vsi nastopajoči so bili seveda tudi s kostumi prepričljivi pričevalci zgodovinskega obdobja in s tem ustvarili še vizualno sliko tega koncerta.

Kot rečeno so bratje Krt nastopili skupaj z orkestrom pa tudi posamezno z izvedbo znanih melodij iz raznih vestrnov. Tako je Primož spomnil na igralca Lee Marvina s pesmijo I WAS BORN UNDER A WANDERING STAR, Dominik je zapeljeval predsednico orkestra s pesmijo HE˙LL HAVE TO GO Jima Reeversa, vmešala se je konjenica z Janezovo trobento in sledil venček kavbojskih, ki se je zaključil s COUNTRY ROAD, ki sta jo poprijela še Matej in Emil, pa tudi vsi sodelujoči in prisotni.

Vsekakor bi lahko rekli, da je za idejo potreben iznajdljiv umetnik, ki potem zna najti prave izvajalce, ki to idejo lahko uresničijo oz. tudi uprizorijo na dostojen način. In uigrana petorica očitno to zna. Če že doma ni pravih možnosti, pa se ponese ime in obstoj kraja preko meja. Vsekakor vredno zaznambe za arhaiko!

Besedilo: Dominik Krt
Fotografije: Noemi Krt

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here