Kronika Policijske postaje Kamnik od 26.11. do 1.12.2018

0
1346

26.11. 2018
TATVINA TELEFONA V LJUBLJANI
Na policijsko postajo se je zglasila občanka in naznanila tatvino mobilnega telefona. Ugotovljeno, da je neznani storilec v lokalu na območju Ljubljane iz jakne oškodovanke, odtujil mobilni telefon znamke iPhone 7. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

27.11. 2018
TATVINA SEMAFORJA
Policisti so v naselju Črna obravnavali tatvino semaforja, in sicer je neznani storilec preko noči odtujil pomični semafor z akumulatorjem. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO KRAVE
V Mostah smo obravnavali prometno nesrečo z udeležbo živali. Ugotovljeno, da se je občan vozil z vozilom iz smeri Mengša proti Mostam, ko mu je iz leve strani na cesto pritekla krava in poškodovala vozilo. Lastniku krave bo izdan plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

INTERVENCIJA V LOKALU NA PEROVEM
Policisti so v enem izmed gostinskih lokalov na Perovem obravnavali intervencijo, kjer se je občan nedostojno vedel do natakarice in gostov. V lokalu je namreč vpil in metal ledene kocke. Kršitelju so bile na kraju predočene vse kršitve in izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

28.11. 2018
NAJDEN MOBILNI TELEFON
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prinesel mobilni telefon znamke LG bele barve št. IMEI 355403-06-682457-1. Lastnika mobilnega telefona naprošamo, da se zglasi na policijski postaji in z dokazili prevzame najden telefon.

29.11. 2018
VLOM V LOKAL ŠPORTNEGA DRUŠTVA NA VIRU
Policisti so na Viru pri Domžalah obravnavali vlom v lokal, kjer je neznani storilec na vzvod vlomil skozi dvokrilna balkonska vrata in iz notranjosti za točilnim pultom odtujil menjalni denar. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA
V trgovini Evrospin v Kamniku smo obravnavali tatvino salam v skupni vrednosti 83.61 eur. Za storilcem še poizvedujemo.

30.11. 2018
IZPRAZNITEV GASILNEGA APARATA V QLANDIJI
V garažnem prostoru Qlandije je neznani storilec sprožil in spraznil gasilni aparat ter s tem povzročil materialno škodo v višini 40 eur. Njegovo dejanje se obravnava kot kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU NLB NA GLAVNEM TRGU
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prinesel denar, ki ga je našel v reži bankomata Nove Ljubljanske banke. Lastnik denarja se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

01.12.2018
PROMETNA NESREČA NA ŠUTNI
Policista sta na Šutni obravnavala prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom alkoholiziranega voznika s katerim je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,80mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi vožnje z vozilom v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje mu je bilo vozilo zaseženo in odpeljano v hrambo, kar je kršitelja razjezilo in je prijel za večji kovinski predmet in poskušal vozilo razbiti. Zaradi neupoštevanja ukaza policista je bilo zoper kršitelja odrejeno pridržanje do iztreznitve. Kršitelju je bil proti potrdilu zasežen nož in kovinski predmet v obliki kija, za katerega sledi Odločba po zakonu o orožju za ostale kršitve, pa mu je bil izdan plačilni nalog.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo