Simon Rožman o tekmi z Mariborom

0
1158

Domžalski nogometaši so z včerajšnjo tekmo z Mariborom sklenili prvo polovico aktualne sezone. Gostje so bili tokrat uspešnejši z 1:2, vseeno pa so lahko gledalci videli zelo dobro predstavo rumenih, ki so se odlično zoperstavili trenutno vodilni zasedbi lige. Odločale so malenkosti, tekma pa bi se lahko končala tudi drugače, je prepričan trener Simon Rožman.
“Čestitke fantom za dobro in zelo borbeno predstavo, s katero smo se odlično zoperstavili zasluženo vodilni zasedbi lige. Za nami je izredno zanimiv dvoboj, oboji smo imeli svoje priložnosti, tekma pa bi se lahko prevesila v obe strani. Menim, da smo si zaslužili vsaj točko, tako da rezultatsko ne moremo biti zadovoljni. Me pa veseli dober vtis, vračamo se v naše smernice, vsebina na zelenici je bila prava,“ je po tekmi uvodoma dejal trener Simon Rožman.

V prvem polčasu včerajšnjega dvoboja so bili rumeni boljši tekmec, že uvodne minute pa so jim prinesle hitro vodstvo. Po podaji Matije Roma je zadel Adam Gnezda Čerin, ki je dosegel tretji zadetek v sezoni. V nadaljevanju so nekoliko večjo pobudo imeli gostje, ki so prvič zadeli še v prvem polčasu, zmagoviti zadetek pa nato dosegli v 73. minuti. Sledilo je še nekaj lepih priložnosti domžalskih nogometašev, a je ostalo pri zmagi vodilne zasedbe lige.
“Težko je v tem ritmu držati vseh devetdeset minut, zato smo v določenih segmentih pobudo namerno prepustili Mariboru in na ta način iskali protinapade. Dvakrat, trikrat nam je to uspelo, a nismo uspeli doseči drugega zadetka, s katerim bi tekmo lahko obrnili v naš prid. Vemo, s kom smo se včeraj pomerili, Maribor je zasluženo vodilna zasedba lige. Mi smo bili tudi precej oslabljeni, saj smo nastopili brez obeh centralnih branilcev. Adekvatnih zamenjav za njiju v tem trenutku nimamo, zato smo poizkusili z improvizacijo, ki se je zelo dobro obnesla. Res škoda, da se rezultatsko dvoboj ni izšel po naših željah, a nas to ne sme preveč potreti. Dobre stvari bomo skušali še nadgraditi, slabe analizirati in popraviti, proti Krškemu pa na ta način biti rezultatsko uspešnejši,“ dodaja 35-letni trenerski strokovnjak, ki ga s svojimi varovanci čaka le še eno srečanje v tem koledarskem letu.

Prihajajočo soboto, 8. decembra, bodo namreč gostili Krško, ki je včeraj ugnalo Gorico, enega izmed domžalskih tekmecev za želeno tretje mesto v prvoligaški konkurenci. “Naš cilj je jasen, to je uvrstitev v kvalifikacije za evropsko ligo. Prvenstvo je v aktualni sezoni izredno zanimivo, v tem trenutku se za tretje mesto, ki zanesljivo izpolnjuje naš cilj, bori kar pet moštev. Čaka nas pestra pomlad, na katero se bomo skušali kar najbolje pripraviti. Imamo dovolj časa, da ekipo sestavimo in selekcioniramo, nato pa spomladi lovimo rezultatski cilj in tudi ostale usmeritve, ki krasijo naš klub. To pomeni, da ne bomo šli brezglavo le po rezultat, ampak bomo veliko pozornosti posvetili tudi vidiku vključitve mladih. Včeraj sta nase denimo znova opozorila devetnajstletna Adam Gnezda Čerin in Matija Rom, ki sta se podpisala pod naš zadetek in ki oba prihajata iz naše nogometne šole,“ je še pristavil najmlajši trener slovenske prvoligaške konkurence.
Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo