Slovesni zaključni zbor Kluba gorskih tekačev Papež in pregled sezone 2018

0
1375

Decembra je v OŠ  Stranje potekal  slovesni zaključek za tekače KGT Papež. Dušan Papež, predsednik kluba,  je v uvodnem nagovoru pohvalil sezono kot zelo uspešno. Pred uradnim delom je svoje vtise s teka na Elbrus in priprave nanj s predavanjem popestril tekač Bojan Ambrožič.

Sledile so podelitve najboljšim v skupnem seštevku Pokala Slovenije v gorskih tekih ( Češnjiški tek, Vzpon na Golte, Tek na Grintovec in Tek na Šmarno goro , Podbrdo, kronometer Bukovica). Vsi nagrajenci od 1.-3. mesta so prejeli  lepe nagrade iz tekaške kolekcije glede na uvrstitev, spominski koledar in spominsko majico.

Zmagovalca Pokala sta Timotej Bečan med člani in Metod Bregar med ml. veterani.

2. mesto so zasedli: Tina Klinar (članice), Gašper Bregar (člani), Urška Trobec (ml. veteranka) , Miran Cvet (ml. veterani), Aleš Prelovšek (st. dečki), Viktorija Dolinšek (deklice).3. mesto pa je pripadlo Niku Romšaku (dečki) in Leonu Pešovski Bužanu (ml. dečki). V deseterici  najboljših v različnih kategorijah so še: Mojca Koligar, Špela Zupan, Jasmina Jelovšek, Neža  Žagar, Luka Petek, Nejc Petek, Izak Poljanšek, Nejc Uršič, Rok Sušnik, Domen Avbelj, Tine Habjan, Luka Mihelič, Nejc Kuhar, Aljaž Božič, Dušan Globočnik, Sindi Trpin.

Izjemne rezultate pa so dosegali tudi v drugih disciplinah doma in v tujini , kot so  vertikal km, sky race, ultra trail, stadionska atletika, tek po stopnicah, za kar so prejeli  priznanja in nagrade  za posebne dosežke: Domen Avbelj, Bojan Ambrožič, Timotej Bečan, Metod Bregar, Gašper Bregar, Miran Cvet, Ana Čufer, Mirko Janjatovič, Jasmina Jelovšek, Jasmina Klančnik, Mojca Koligar, Luka Kovačič, Neja Kršinar, Luka Mihelič, Matjaž Mikloša, Rok Sušnik, Nejc Uršič, Franci Teraž. Za odlično organizacijo teka k Sv. Primožu je priznanje prejel tudi Ivan Urh,  portal Prijavim.se (Petra in Frane Kranjec)  pa za redno spremljanje in dokumentiranje gorskega teka. Vsi ostali tekači pa so prejeli lepe praktične nagrade in koledar.

Zbrane je predsednik seznanil  s koledarjem tekov za prihodnje leto, pregledali pa so tudi finančno delovanje kluba.

Ob koncu je sledila pogostitev in prijetno druženje ter kovanje načrtov za prihodnjo sezono.

______________________________________________________________________

KGT Papež je leto  2018  začel  že s tradicionalno Zimsko ligo k Sv. Primožu; tematsko obarvane  sobote so prava  popestritev  v zimskih mesecih, in ga nadgradil  z uspešno organizacijo 23. teka k Sv. Primožu.  KGT Papež je bil tudi organizator zaključne prireditve Tekaškega pokala Občine Kamnik.

Na slovesni podelitvi  najboljšim športnikom Občine Kamnik za leto 2018 je bilo kar pet tekačev KGT Papež (Poljanšek, Cvet, Trobec, Koligar, Bregar).  Ivan Urh, tekač, trener in organizator teka k Sv. Primožu  pa prejemnik  bronastega občinskega priznanja za življenjsko delo.  S filmom o evropskem prvenstvu na Veliko planino Po stezi pastirjev in tekačev smo se uspešno predstavili  tudi na Festivalu gorniškega filma v Cankarjevem domu.

Marca so se mladi tekači udeležili priprav v Medulinu. Na Krvavcu pa so potekale  reprezentančne priprave.

Aprila so na Prvenstvu Slovenije v štafetah v Socki že  dosegali nazive državnih prvakov: mladinci Rok Sušnik, Nejc Uršič in Tine Habjan in člani Timotej Bečan, Miran Cvet in Gašper Bregar. Podprvaki pa so bili dečki Izak Poljanšek, Nik Romšak in Aleš Prelovšek ter  članice Neja Kršinar, Jasmina Jelovšek in Amadeja Teraž. Pripadnost klubu in fizično pripravljenost pa so še enkrat dokazali v mešanih štafetah, kjer so 1. mesto osvojili  (Timotej Bečan, Neja Kršinar, Miran Cvet), 2. mesto (Nejc Uršič, Jasmina Jelovšek, Mikloša) in 6. mesto (Tine Habjan, Franci Teraž, Rajko Sršen).

Zelo uspešno pa so sodelovali  tudi  na tekmah za Pokal Slovenije v gorskih tekih ( Češnjiški tek,  GM40,  Vzpon na Golte, Tek na Grintovec, kronometer Bukovica, tek na Šmarno goro).

Skupni seštevek Pokala Slovenije 1. – 3. mesta:  zmagovalca Pokala sta Timotej Bečan med člani in Metod Bregar med ml. veterani. 2. mesto so zasedli : Tina Klinar (članice), Gašper Bregar (člani), Urška Trobec (ml. veteranke) , Miran Cvet (ml. veterani) Aleš Prelovšek (st. dečki), Viktorija Dolinšek (deklice). 3.mesto pa je pripadlo Niku Romšaku (dečki) in Leonu Pešovski Bužanu (ml. dečki). V deseterici  najboljših so še: Mojca Koligar, Špela Zupan, Jasmina Jelovšek, Neža  Žagar, Luka Petek, Nejc Petek, Izak Poljanšek, Nejc Uršič, Rok Sušnik, Domen Avbelj, Tine Habjan, Luka Mihelič, Nejc Kuhar, Aljaž Božič, Dušan Globočnik, Sindi Trpin.

Kralj in kraljica 19. teka na Grintovec sta bila Nejc Kuhar in Mojca Koligar.

Super pokal Slovenije v gorskih tekih je bil v članski konkurenci v popolni lasti tekačev KGT Papež : zmagovalec Timotej Bečan, drugi Miran Cvet, tretji Gašper Bregar, tretja je bila tudi naša nova članica Tina Klinar.

Na slovesni razglasitvi najboljših gorskih tekačev za leto 2018 v Železnikih je bilo kar 11 tekačev KGT Papež, KGT Papež  je bil proglašen za ekipnega državnega  prvaka, Dušan Papež pa dobitnik priznanja za organizacijo teka na Grintovec. Pokale za izjemne dosežke so prejeli še trije tekači KGT Papež: Mojca Koligar in Miran Cvet za prestižni naslov svetovnih veteranskih prvakov in Luka Kovačič za vrhunske rezultate v disciplini vertikal kilometer.
Timotej Bečan, dobitnik laskavega priznanja AZS Naj atlet za 3. mesto med mlajšimi člani, naziv Naj gorski tekač 2018, državni prvak, zmagovalec Pokala, dobitnik Super pokala, večkratni rekorder, reprezentant ( EP – 13.m., SP – 24.m.).

Na DP v gorskem maratonu v Vipavi je naslov državne prvakinje v gorskem maratonu pritekla Mojca Koligar, odlično pa so se odrezali tudi člani: 9. Luka Mihelič, 10. Domen Potočnik, 12. Metod Bregar, 16. Franci Teraž.

Odlično pa so se odrezali tudi na 21-km preizkušnji na Ljubljanskem maratonu: Neja Kršinar, zmagovalka in državna prvakinja, Timotej Bečan odlični peti.

Učenci so se pomerili tudi na DP v gorskih tekih na Smledniku.

Izjemne dosežke so  dosegali tudi  evropskih in svetovnih prvenstvih:

18. veteransko svetovno prvenstvo v gorskih tekih na Ratitovcu se je  končalo s presežniki za KGT Papež, dvakrat je pod ostenji Ratitovca zazvenela slovenska himna. Naslov svetovnega prvaka v kategoriji nad 50 let je dosegel Miran Cvet, Mojca Koligar, najboljša na svetu v skupini 35+. Na open race je bil zmagovalni tandem Jasmina Jelovšek in Timotej Bečan; Franci Teraž, Miran Cvet, veteranska državna prvaka, Urška Trobec in Metod Bregar pa državna podprvaka.

Nastop slovenske članske reprezentance na EP v gorskih tekih v Skopju: ekipo so sestavljali tekači Gašper Bregar, Miran Cvet in Timotej Bečan. 13. mesto Timoteja Bečana je med boljšimi v zgodovini nastopov na evropskih prvenstvih, ekipno so dosegli 7. mesto. Dušan Papež, ki je bil vodja reprezentance, je bil nadvse zadovoljen z uspehom. Debitant mladinec Domen Avbelj je bil 39. Pohvaliti je potrebno tudi mladinca Nejca Uršiča, ki kljub padcu in poškodbam borbeno tekel do konca, in dosegel  45. mesto.

Svetovno prvenstvo v gorskem maratonu na Poljskem – 31. mesto sta pritekla Mojca Koligar in  Luka Mihelič.

Na mednarodni tekmi mladih v Italiji sta se med 50 tekačev iz 14 držav uvrstila Rok Sušnik na 38. mesto in Nejc Uršič na 40. mesto.

34. svetovno  prvenstvo v gorskih tekih v Andori : Timotej Bečan je s  24. mestom pritekel najboljšo slovensko uvrstitev v zadnjih petih letih. Miran Cvet je bil 43. in Gašper Bregar 65. Mladinec Domen Avbelj je bil 63.

Izjemne rezultate pa so dosegali tudi v drugih disciplinah doma in v tujini , kot so  vertikal km, sky race, ultra trail, stadionska atletika, tek po stopnicah, za kar so prejeli  priznanja za posebne dosežke: Domen Avbelj, Bojan Ambrožič, Timotej Bečan, Metod Bregar, Gašper Bregar, Miran Cvet, Ana Čufer, Mirko Janjatovič, Jasmina Jelovšek, Jasmina Klančnik, Mojca Koligar, Luka Kovačič, Neja Kršinar, Luka Mihelič, Matjaž Mikloša, Rok Sušnik, Nejc Uršič, Franci Teraž.

Bili so tudi člani slovenske štafete v Morbegnu v spomin preminulega Botte, enega največjih organizatorjev tekem v Italiji. Zmagovalne stopničke so bile rezervirane za tekače KGT Papež na zelo cenjeni 56. štafeti v Collini v Italiji, ki pomeni največji slovenski ekipni uspeh na prestižnem teku v Karnijskih Alpah.  2. mesto so osvojili Timotej Bečan, Luka Kovačič Kovačič, Matic Plaznik, tretje pa Miran Cvet, Mitja Kosovelj, Gašper Bregar. Ekipa Mirko Janjatovič, Anže Božič in legendarni Franci Teraž, ki se kiti z največjim številom nastopov v zgodovini štafet, je dosegla 25. mesto.

Na drugem teku Treh vrhov v počastitev stoletnice konca 1. svetovne vojne je bitko  dobil Sebastjan Zarnik. Drugo mesto je med ženskami zasedla Tina Klinar, četrto pa Urša Trobec. Na krajši trasi je bila najhitrejša Ana Čufer.

Za leto 2018 je doseglo kategorizacijo 15 članov: 13 državni razred in 2 mladinski.

Čestitamo za odlične dosežke, ponosni smo na vas.

Mira Papež

Decembra je v OŠ  Stranje potekal  slovesni zaključek za tekače KGT Papež. Dušan Papež, predsednik kluba,  je v uvodnem nagovoru pohvalil sezono kot zelo uspešno. Pred uradnim delom je svoje vtise s teka na Elbrus in priprave nanj s predavanjem popestril tekač Bojan Ambrožič.

Sledile so podelitve najboljšim v skupnem seštevku Pokala Slovenije v gorskih tekih ( Češnjiški tek, Vzpon na Golte, Tek na Grintovec in Tek na Šmarno goro , Podbrdo, kronometer Bukovica). Vsi nagrajenci od 1.-3. mesta so prejeli  lepe nagrade iz tekaške kolekcije glede na uvrstitev, spominski koledar in spominsko majico.

Zmagovalca Pokala sta Timotej Bečan med člani in Metod Bregar med ml. veterani.

2. mesto so zasedli: Tina Klinar (članice), Gašper Bregar (člani), Urška Trobec (ml. veteranka) , Miran Cvet (ml. veterani), Aleš Prelovšek (st. dečki), Viktorija Dolinšek (deklice).3. mesto pa je pripadlo Niku Romšaku (dečki) in Leonu Pešovski Bužanu (ml. dečki). V deseterici  najboljših v različnih kategorijah so še: Mojca Koligar, Špela Zupan, Jasmina Jelovšek, Neža  Žagar, Luka Petek, Nejc Petek, Izak Poljanšek, Nejc Uršič, Rok Sušnik, Domen Avbelj, Tine Habjan, Luka Mihelič, Nejc Kuhar, Aljaž Božič, Dušan Globočnik, Sindi Trpin.

Izjemne rezultate pa so dosegali tudi v drugih disciplinah doma in v tujini , kot so  vertikal km, sky race, ultra trail, stadionska atletika, tek po stopnicah, za kar so prejeli  priznanja in nagrade  za posebne dosežke: Domen Avbelj, Bojan Ambrožič, Timotej Bečan, Metod Bregar, Gašper Bregar, Miran Cvet, Ana Čufer, Mirko Janjatovič, Jasmina Jelovšek, Jasmina Klančnik, Mojca Koligar, Luka Kovačič, Neja Kršinar, Luka Mihelič, Matjaž Mikloša, Rok Sušnik, Nejc Uršič, Franci Teraž. Za odlično organizacijo teka k Sv. Primožu je priznanje prejel tudi Ivan Urh,  portal Prijavim.se (Petra in Frane Kranjec)  pa za redno spremljanje in dokumentiranje gorskega teka. Vsi ostali tekači pa so prejeli lepe praktične nagrade in koledar.

Zbrane je predsednik seznanil  s koledarjem tekov za prihodnje leto, pregledali pa so tudi finančno delovanje kluba.

Ob koncu je sledila pogostitev in prijetno druženje ter kovanje načrtov za prihodnjo sezono.

Mira Papež

Oglasno sporočilo