Zdrava vadba ABC – povod, da je šlo vse samo še navzgor

0
1010

Zvesta članica Športno atletskega društva Mavrica deli svojo zgodbo, kako si je postavila izziv, da je svoje telo po hudi bolezni zopet spravila v prave tirnice.
“Pred leti sem zbolela za levkemijo. Po dobrih 4 letih zdravljenja in borbe je moje telo zelo oslabelo. In ko sem se postavila na noge, je bil čas, da naredim nekaj zase. Postavljalo se mi je vprašanje, kako naj spremenim način življenja, kaj naj počnem. Sprva sem se vpisala na vadbo Zlata leta, kjer sem počasi pričela zbujati svoje telo in pridobivati tako na fizični moči kot tudi na zavedanju, da je vadba, sprehodi, gibanje pravi balzam za mojo dušo.
Ker pa sem želela še več gibanja, sem na facebooku zasledila ŠAD Mavrico, ki je promovirala Zdravo vadbo za odrasle. Ker smo ljudje, po večini narejeni tako, da smo rahlo skregani s samodisciplino, sem sprejela izziv in se vpisala na Zdravo vadbo, saj sem se zavedala, da če nekaj plačam, bom tudi hodila.
Zdrava vadba mi je na nek način spremenila življenje. Vadbo je takrat vodil Andraž Purger, zelo dober fizioterapevt, ki nas je vse vadeče naučil pravilno izvajati vaje. K Andražu sem hodila tudi na terapije, ker sem imela kar nekaj težav s kolkom. Skozi terapije in vadbo sem spoznala, kako pomembno je, da se človek giba, pa ne samo za fizično zdravje temveč tudi mentalno zdravje.
Kljub temu, da zdaj že vem, kaj pomeni samodisciplina in da sem zdaj zelo dobro motivirana in se veliko gibljem v naravi, še vedno obiskujem Zdravo vadbo. V tem šolskem letu nas vodi vaditeljica Žana. Žana je mlada punca z veliko energije in ogromno znanja na področju vadbe. Na njenih vadbah je vedno pestro, delamo počasi in včasih imam občutek, da premalo. Ta občutek pa izgine že naslednji dan, ko nastopi muskelfiber*.”

Sanja B. (članica ŠAD Mavrica)

Oglasno sporočilo