Kronika Policijske postaje Kamnik za obdobje od 14. 1. do 20. 1. 2019

0
2153

14.01.2019
ZLORABA BANČNE KARTICE
Občanka je na PP Kamnik prijavila zlorabo bančne kartice, in sicer je neznani storilec preko medmrežja pridobil podatke o plačilni kartici, nato pa je preko spleta na račun ameriškega podjetja nakazal določen znesek in jo oškodoval. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Policista sta imela na območju Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.64 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

15.01.2019
POŠKODOVANJE VOZILA
Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila poškodovanje vozila na parkirnem prostoru in sicer je neznanec z neznanim ostrim predmetom po vozilu naredil več prask in jo materialno oškodoval. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policisti so imeli v Šmarci v postopku osebo, kateri so na podlagi 123.čl.ZP-1 in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli neznano belo prašnato-grudasto snov, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo heroin. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

POLICIJSKO PRIDRŽANJE
Policisti so na podlagi utemeljenega suma treh ropov na območju policijske postaje Kamnik zoper znanega storilca odredili policijsko pridržanje za 48 ur in v tem času opravili vsa preiskovalna dela (hišna preiskava, itd..). Storilec je bil odpeljan k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper osumljenega odredil pripor.

16.01.2019
GLASNA GLASBA V LOKALU
Policisti so v enem izmed gostinskih lokalov v Kamniku obravnavali intervencijo zaradi glasne glasbe z uporabo radijskega sprejemnika, ki je motil nočni mir in počitek prijaviteljice. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

TATVINA IGRALNE KONZOLE
V eni izmed trgovin v Kamniku je neznani moški oblečen v trenirko in sivo jakno, črno kapo s police vzel igralno konzolo v vrednosti 409.99 eur ter odšel mimo blagajne ne da bi plačal. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

17.01.2019
POLICIJSKO PRIDRŽANJE
Policisti so v Šmarci imeli v postopku osumljenca, ki je posedoval več zavitkov prepovedane droge. Policisti so mu na podlagi kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami odredili policijsko pridržanje, opravili vsa preiskovalna dela. Ugotovljeno je bilo, da je osumljenec že dal časa na območju Kamnika razpečeval prepovedano drogo, zato so ga policisti predali v postopek preiskovalnemu sodniku, ki pa je zanj odredil pripor.

18.01.2019
VLOM V VOZILO
Na območju Kamnika smo obravnavali vlom v vozilo. Neznani storilec je pristopil do vozila in z neznanim predmetom na vzvod vlomil skozi voznikova prednja vrata in iz vozila odtujil avtoradio Pioner in ogledalo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NEDOSTOJNO VEDENJE DO USLUŽBENK NA BANKI
Policisti so na Novi Ljubljanski banki obravnavali kršitev javnega reda in miru in sicer se je na banko zglasil občan, kateri je od uslužbenk zahteval denar, kateri še ni bil nakazan na računu, kar ga je močno razburilo. Po zbranih obvestilih bo kršitelju izrečena globa po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

20.01.2019
PREKORAČITEV OBRATOVALNEGA ČASA V LOKALU
V nadzoru enega do gostinskih lokalov na območju Kamnika smo zaznali kršitev prekoračitve obratovalnega časa, saj so se v gostinskem lokalu nahajali gostje, ki so bili postreženi z alkoholno pijačo po izteku obratovalnega časa. Sledi poročilo drugemu prekrškovnemu organu.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here