Mercator ob otvoritvi novega supermarketa v okviru poslovno-stanovanjske soseske Glavni trg v Mengšu pogostila obiskovalce in donirala Mengeški godbi

0
2108
V četrtek, 10. januarja 2019, so se prebivalci Mengša množično udeležili otvoritvi novega Supermarketa Mercator Mengeš, ki meri dobrih 800 m2 oziroma s pomožnimi prostori kar 1.417m2. Na otvoritvi je vse prisotne najprej pozdravila Mengeška godba, ki ji je družba Mercator za njeno dolgoletno delovanje podarila 1.000 eur. Sledil je pozdravni govor Franca Jeriča, župana Občine Mengeš: »Veseli smo, da je vrsto let nedokončana stavba pod novim lastnikom hitro dobila svojo končno podobo in da bomo občani severnega dela Mengša ponovno pridobili v svojo sredino večji trgovinski lokal. Čestitke družbi Mercator za današnjo otvoritev. Prav tako se  zahvaljujem novim lastnikom, saj bo z ureditvijo poslovno-stanovanjske soseske Glavni trg v Mengšu, upamo, rešen večletni problem osrednjega središča Mengša.« Trgovina je bila uradno odprta z rezanjem traku Franca Jeriča, župana Občine Mengeš, Sama Gorjupa, direktorja maloprodaje družbe Mercator in Irene Barlič, poslovodkinje supermarketa Mercator Mengeš. Prisotne so pogostili tudi z brezplačno kavo in prekmurskim bogračem podjetja Kodila. V trgovini so za vse obiskovalce pripravili tudi posebna otvoritvena presenečenja. Otvoritve so se udeležili tudi Bogo Ropotar, podžupan občine, častna občana ter številne svetnice in svetniki.
Supermarket Mercator Mengeš so vse od javne objave uradnih ur na fasadi stavbe poslovno-stanovanjske soseske Glavni trg v Mengšu nestrpno pričakovali tako prebivalci bližjih naselij kot občani celotne občine. Pred vhodom se je tako zbrala velika množica ljudi, med njimi so bili tudi občani sosednjih občin, ki bodo supermarket zaradi enostavnega dostopa z avtom uporabljali tudi za večje nakupe.
V uvodnem delu so vsem udeležencem otvoritve najprej predstavili sam supermarket, ki je s svojo ponudbo prilagojen kupcem oziroma vsem dnevnim kupcem. Med ponudbo so posebej izpostavili dnevno svežo ponudbo pekovskih izdelkov in slaščic, nekatere sproti pečejo kar v trgovini. Na delikatesi s toploteko je na voljo dnevno sveža kuhana hrana, okusne malice ali kosila, pa tudi mesnica je dobro založena s svežim mesom in mesnimi pripravki. Posebej široka je ponudba svežega sadja in zelenjave, dobro založeni pa so tudi oddelki z mlekom in mlečnimi izdelki, z različnimi pijačami in vsemi drugimi izdelki, ki jih dnevno potrebuje vsako gospodinjstvo.

Samo Gorjup, direktor maloprodaje v družbi Mercator je posebej izpostavil: »V družbi Mercator se zavedamo, da je trgovski center stičišče dogajanja vsakega živahnega in razvijajočega kraja, kar občina Mengeš prav gotovo je. Kot družba želimo prispevati k dobrobiti soseske in k boljši kakovosti življenja prebivalcev, kar potrjujemo tudi z današnjo donacijo, ki jo namenjamo Mengeški godbi, ki deluje že vse od leta 1884!« Donacijo je godbi predala poslovodkinja supermarketa Mercator Mengeš, Irena Barlič.

Sledila je uradna otvoritev z rezanjem traku, skupaj so ga razrezali Franc Jerič, župan Občine Mengeš, Samo Gorjup, direktor maloprodaje družbe Mercator in Irena Barlič, poslovodkinja supermarketa Mercator Mengeš. Skupaj so vse udeležence otvoritve povabili v trgovino in jih presenetili z različnimi otvoritvenimi ugodnostmi ter pogostili z brezplačno kavo in bogračem podjetja Kodila.

Občina Mengeš
Oglasno sporočilo