Skoki na Gori 2019

0
1797

Skoki na Gori 2019 so uspeli in to že 23. zapored. Bilo je točno 60  tekmovalcev in če smo natančni cca. 500 gledalcev iz cele Slovenije. Tekmovalci in gledalci  so prišli  s Ptuja, Velenja, Bleda, Bele Krajine, Idrijskih Krnic… in še in še. Lahko bi dejali, da je bila to super prva tekma za Pokal  Gora&Krnice 2019.  Upamo, da bomo lahko v naslednji sezoni  govorili o Pokalu oziroma Turneji še več skakalnic po celi Sloveniji.

Pa se vrnimo na Goro; nedelja 27.1.2019, ura okrog 13.30, uradna napovedovalca že pokata in zbijata takšne in drugačne šale na račun vseh in vsakogar, ampak še vedno v mejah dobrega okusa in predvsem na humoren način. Lahko rečemo da Skoki na Gori dobijo še dodatni pridih ravno z napovedovalcema, katera sta v zadnjih letih v tandemu, ker je velika verjetnost, da nista oba pismena, eden piše in eden govori, kot da govori nek stari vic. Kljub temu da se poskušata  primerjati z napovedovalcema s televizijskih zaslonih,  sta postala svoji figuri in lahko bi njiju posnemal ter vprašal za kakšen nasvet.

Približno, točno, okrog 13.45 se je začela zračna bitka v sedmih kategorijah, od dečkov, deklet, pa vse do najstarejših supermanov, popravek, super veteranov. Nekateri so imeli res slog Supermanov, Batmanov,  pa še kakšnega bi lahko našteli. Seveda so bili najboljši lepi kot slika… Po poskusnem skoku je sledila uradna otvoritev, vožnja s skakalnice z zastavami, himna RS, govor predsednika DSKG, župana Občine Komenda, ter predstavnika Idrijskih Krnic. Sledila je prva serija, kjer so tekmovalci skakali – leteli čisto v podn, tudi 215metrov, če pozabimo tisti D in decimetre spremenimo v metre. Na Gorjanščici – mala skakalnica za najmlajše, je bila tudi vse bolj zasedana in vsi pogumni so dobili medaljo za pogum.  V izteku in za šankom se je čakalo, kaj bo povedala stand up komičarka Eva Virc, ki nas je zabavala med prvo in drugo serijo ter takoj po koncu tekmovanja.

 

Sledila je druga serija; tekmovalci so bili nabrušeni za dolge skoke  in že smo dobil prve zmagovalce v posameznih kategorijah, pri dečkih Aljaž Janhar, pri dekletih Urška Štebe, pri  super veteranih  Zdravko Zalokar, pri veteranih Dino Klemenčič, pri starejših članih Luka Pančur, pri članih Luka Brnot, in pri mladincih Gregor Klopčič. Dolžine skokov so pokazale, da je absolutni zmagovalec Skokov na Gori 2019 postal Dino Klemečič – RCU Lukovica. Vsem zmagovalcem in hkrati vsem tekmovalcem čestitamo za pogum in pošteno zračno bitko. Na koncu mora vedno nekdo zmagati, ampak za pogum vsi dobijo čistko desetko. Čestitke.

Organizator Društvo skakalni komite Gora se je na koncu dneva zavezal, da bo za naslednjo leto zopet pripravil praznik na Gori, kot lahko rečemo Skokom na Gori pred Planico. Društvo skakalni komite Gora se zahvaljuje vsem svojim članom, ženam, puncam, vaščanom Gore za potrpežljivost  pri pripravah na tekmovanje. Velika zahvala gre donatorjem, saj  ni bilo Skokov na Gori brez vaše pomoči. Zahvaliti se je potrebno tudi Občini Komenda ter gospodu in gospe Peterlin iz Podboršta.

Hvala vsem tekmovalcem in gledalcem da ste se udeležili ter bili del zgodbe Skoki na Gori 2019. Na koncu hvala vsem neimenovanim.

Vir: Skoki na Gori

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here