Kronika Policijske postaje Kamnik za obdobje od 4. 2. do 10. 2. 2019

0
1346

04.02.2019
TATVINA V TRGOVINI
V trgovini Spar v Trzinu je neznani storilec izvršil tatvino artiklov v skupni vrednosti 20 evrov. Policisti so v trgovini zasegli posnetke varnostnih kamer. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

05.02.2019
TATVINA IZ VOZILA
Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila tatvino okrasne obrobe meglenke na vozilu, ki ga je imela parkiranega na parkirišču v Kamniku. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA PEROVEM
Na Perovem je bila obravnavana prometna nesreča do katere je prišlo zaradi vožnje pod vplivom alkohola in pa prekratke varnostne razdalje povzročiteljice, ki ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper povzročiteljico sledi obdolžilni predlog na sodišče po zakonu v cestnem prometu.

06.02.2019
PROMETNA NESREČA NA GLAVNEM TRGU
V centru mesta je bila obravnavana prometna nesreča med dvema udeležencema osebnih vozil, ki sta izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu tako, da je bilo izdano obvestilo o odstopu ogleda od prometne nesreče.

VOŽNJA KLJUB PREPOVEDI
Policista sta imela na območju Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je voznik odklonil. Odklonil je tudi strokovni pregled, zato mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zaradi neupoštevanja prepovedi in nadaljevanja z vožnjo, je bil opravljen zaseg vozila. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

07.02.2019
TATVINA DENARJA
Policisti so v podjetju na Ljubljanski cesti obravnavali tatvino, in sicer je neznani moški vstopil v odklenjeno delavnico podjetja, kjer je oškodovanec s sinom opravljal delo nakar je vstopil še v odklenjeno pisarno, kjer je iz denarnice odtujil gotovino in s kraja zbežal. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V STANOVANJE
Na Ljubljanski cesti v Kamniku je neznani storilec vlomil skozi vhodna vrata stanovanja in ga v celoti pregledal ter premetal. Iz škatle v omari je odtujil bižuterijo in par zlatih uhanov. Na kraju so bile zavarovane sledi. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

08.02.2019
POSKUS VLOMA V VOZILO
Policisti so v Stahovici obravnavali poskus vloma v vozilo. Neznani storilec je pristopil do vozila in z neznanim orodjem na vzvod poskušal vlomiti skozi prednja leva in desna vrata parkiranega vozila, vendar mu ni uspelo in je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VOŽNJA V ČASU UKREPA
V Lokah smo imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo v času ukrepa prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo v skladu s 23. čl. ZPrCP vozilo zaseženo in odpeljano s pogodbeno avto vleko v hrambo. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

10.02.2019
ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Na območju Kamnika smo vozniku osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.58 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

POVOŽENJE DIVJADI
V nočnih urah je voznica z osebnim avtomobilom v Kamniški Bistrici povozila srno. Na vozilu je nastala materialna škoda. Za srno je poskrbel lovec lovskega društva Stahovica.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo